Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs varkens verliest 3 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is met 3 cent verlaagd naar €1,22 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de notering nog maar net boven het laagste prijsniveau van dit jaar dat in januari op €1,19 per kilo lag.

De Nederlandse  beursprijs is in drie weken tijd met 13 cent gekelderd. Daarmee gaat de prijszetting van de Nederlandse varkenshandel nog een cent meer omlaag dan de Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen in Duitsland. Die prijzen staan na een prijsval van 12 cent op €1,30 per kilo geslacht gewicht.

Na deze forse prijsverlaging lijkt de druk op de varkensmarkt iets te verminderen. De Duitse bond van varkenshouders ISN signaleert inmiddels een stabilisering van de markt. Daarbij wordt opgemerkt dat bij sommige slachterijen nog sprake is van een overschot aan varkens, terwijl andere bedrijven nog wel wat meer varkens kunnen gebruiken. De stabiele prijsvorming deze week op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs ondersteunt het idee dat de prijzen de komende week zouden kunnen gaan stabiliseren.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.