Varkenshouderij

Nieuws

Plan vitalisering varkenshouderij uitgesteld

Den Haag - Het rapport met de plannen die de regiegroep Vitale Varkenshouderij met voorzitter ex-minister Uri Rosenthal gaat presenteren, laat nog op zich wachten.

De verwachting was dat eind september, begin oktober de plannen naar buiten gebracht zouden worden. Het rapport zit nog in de afrondende fase, een snelle oplossing voor de sector wordt dan ook niet verwacht.

Zorgvuldigheid boven snelheid

Ingrid Jansen, voorzitter van producentenorganisatie POV, geeft aan dat de situatie in de varkenshouderij bekend is, maar dat ze toch kiezen voor zorgvuldigheid boven snelheid. Het is voor de regiegroep belangrijker om een goed plan te maken en daar zorgvuldig aan te werken, dan snel een plan op tafel te leggen, aldus Jansen. Het gaat immers over de toekomst van de varkenshouderij.

Besloten informatieavonden

Wat de inhoud van de plannen zijn is nog onbekend; er is geen terugkoppeling geweest naar diegenen die een idee geopperd hebben.

Varkenshouders worden binnenkort geïnformeerd via een aantal informatieavonden, verspreid over het hele land. Deze bijeenkomsten zijn besloten en alleen voor varkenshouders toegankelijk.

De POV kiest voor deze route om éérst de varkenshouders de gelegenheid te geven om in alle openheid – en dus zonder journalisten in de zaal – hun zegje te kunnen doen en vragen te stellen over het plan Vitale Varkenshouderij. Als er media aanwezig is, voelen varkenshouders zich mogelijk geremd om iets te zeggen. De POV wil dat iedereen vrij is om te spreken, geeft Jansen aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.