Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Frans vleesbedrijf dringt antibiotica verder terug

Parijs – Het grootste vleesbedrijf van Frankrijk, Cooperl Arc Atlantique, gaat de productie opvoeren van varkens die zonder antibiotica worden groot gebracht. Cooperl wil in 2017 jaarlijks 1,5 miljoen van die varkens slachten, terwijl dat er dit jaar nog 350.000 zijn.

Het vleeswarenbedrijf van Cooperl Broceliande heeft een jaar geleden vleeswaren op de markt gebracht onder het merk Bien Eleve. Die zijn vervaardigd van varkens die vanaf het einde van de zoogperiode geen antibiotica meer toegediend hebben gekregen. Ook krijgen de dieren geen voer waarin transgene gewassen of bestanddelen zijn verwerkt.

Op dit moment werken rond de 300 varkenshouders, voornamelijk in West-Frankrijk, aan het project mee.

Toenemende vraag

Om aan de toenemende vraag te voldoen wil moederbedrijf Cooperl de productie nu gaan verhogen. Over goed twee jaar moet een kwart van alle door Cooperl en Broceliande verwerkte varkens op deze manier zijn geproduceerd. De hogere productie moet Broceliande ook in staat stellen nieuwe Bien Eleve-producten op de markt te brengen.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Dit is een achteruitgang van het dierwelzijn, sommige dieren worden ziek en worden dus niet behandeld. Dit is strijdig met de verplichte zorgplicht die in de wet staat. In Nederland moet je geverbaliseerd worden.

  • Mozes

    Een goede ontwikkeling, vooral voor Frankrijk. Franse boeren die dit keer niet de hand ophouden maar zich in de markt proberen te onderscheiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.