Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

EU exporteert 15 procent meer varkensvlees

Brussel – De export van varkensvlees uit de EU steeg de eerste zes maanden van 2015 met 15 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De hogere productie, lagere EU vleesprijzen, een devaluatie van de euro en een sterke vraag vanuit Azië verklaren de stijgende export van varkensvlees.

Toenemende concurrentie VS

De uitvoer naar China, de Filipijnen en Zuid-Korea steeg het hardst. De export naar Japan liep terug vanwege de grote voorraden daar en door de toenemende concurrentie van de Verenigde Staten.

Krimp Chinese varkensstapel

De uitvoer naar Hongkong daalde ten gunste van de export naar China. Mogelijk kan de export naar China nog verder groeien vanwege een krimpende Chinese varkensstapel. Dit is afhankelijk van prijsontwikkelingen en valutakoersontwikkelingen.

Laatste reacties

  • detelg1

    Erik, Hoe veel is dat t.a.v. totale produktie EU?

  • Erik Ordelman

    De Europese Commissie verwacht in heel 2015 2,06 miljoen ton te exporteren. De totale productie wordt geraamd op 23,42 miljoen ton. Dit betreft karkasgewicht. Een stijging van de export met 15 procent komt ruwweg overeen met ruim 1 procent van de totale productie in de EU. Het gaat hier om een half jaar, dus praat je over ruim 0,5 procent van de jaarproductie in de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.