Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown breidt proef met antibioticavrij vlees uit

Randers - Danish Crown breidt zijn experiment met volledig zonder antibiotica geproduceerde vleesvarkens uit. De eerste resultaten van het begin dit jaar begonnen experiment blijken bemoedigend. Dat heeft het Deense vleesconcern donderdag laten weten.

De belangstelling voor het antibioticavrij voortgebrachte vlees is er volgens Danish Crown inderdaad, maar naar het zich laat aanzien primair op buitenlandse markten. "In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is het antibioticaverbruik zo hoog, dat dit product er werkelijk uitspringt", licht directielid Søren Tinggaard toe.

Markt voor antibioticavrij vlees

Danish Crown startte dit voorjaar met de proef met vijf leveranciers op het eiland Bornholm. Zij leveren bij elkaar rond de 150 varkens per week. De bedoeling was om te kijken of er een markt is voor het bedoelde vlees. Het concern wil de proef nu uitbreiden met leveranciers in Noord-Jutland.

Het blijft vooralsnog een experiment. De onzekerheid over antibioticavrije productie is nog te groot om al gesprekken aan te gaan met de detailhandel over de afzet, aldus Thinggaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.