Varkenshouderij

Nieuws

Britten willen met Denen varkens promoten

Londen – Het Britse varkensschap AHDB Pork kijkt naar mogelijkheden om bij de promotie van varkensvlees op verre markten samen te werken met de Denen. Op die manier zou een campagne meer kans maken op een forse financiële bijdrage van de Europese Unie.

De EU betaalt normaal 70 procent van een goedgekeurde reclamecampagne. Als twee landen samenwerken, dan kan dat toenemen tot 85 procent.

Kritischer

Brussel is echter wel veel kritischer dan voorheen bij de beoordeling van campagnes. Dat betekent dat de helft van de ingediende aanvragen in de prullenbak verdwijnt. ''We willen meer kwaliteit en kijken vooral naar een gezamenlijke aanpak van meerdere partijen'', aldus een woordvoerder van de Commissie.

Sectororganisaties betalen mee

Campagnes zouden met name gericht kunnen zijn op landen in Zuid-Amerika, Zuid-oost Azië en daarnaast India. Voor dergelijke acties is tegenwoordig geen co-financiering van de betrokken nationale overheid meer nodig, maar wel moeten sectororganisaties een deel van de kosten voor eigen rekening nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.