Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs weerstaat lagere prijs slachterijen

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens weerstaat de prijsdaling van de Nederlandse slachterijen. De notering van Beursprijs.nl blijft voor de vierde achtereenvolgende week onveranderd op €1,35 per kilo geslacht gewicht.

De Nederlandse slachterijen verlaagden hun noteringen in de afgelopen week met 1 tot 3 cent per kilo geslacht gewicht. Hilckmann haalde 3 cent van de prijs af een zakte naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. Compaxo, Van Rooi en Vion verlaagden hun noteringen met 1 cent. De laatstgenoemde slachterijen hadden de week ervoor hun prijzen ook al met 1 cent verlaagd. Vleesconcern Hilckmann houdt zijn prijs voor de komende week onveranderd op €1,35 per kilo geslacht gewicht.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens in Nederland is net als in de voorbije weken ruim. Bovendien worden de dieren gemiddeld zwaarder geslacht. De slachterijen hebben moeite met de afzet van de verschillende varkensvleesproducten. Vooral de afzet van ribben verloopt moeizaam. Dat zorgt voor druk op de prijs.

In Duitsland is ook sprake van een ruim aanbod. Daar worden de varkens echter wel goed opgenomen, zodat de prijzen daar in de benen blijven. De Duitse slachterijen en de Vereinigungspreis blijven op €1,42 per kilo geslacht gewicht. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs blijft ook stabiel op €1,46 per kilo geslacht gewicht. In Duitsland worden met name de buiken en schouders goed verkocht.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.