Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:3 okt 2015

Beursprijs varkens stabiel, Hilckmann verhoogt 2 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens blijft de komende week stabiel. Daarmee komt een einde aan de forse prijsdalingen die de varkensmarkt de afgelopen twee weken te verwerken kreeg. Vleesconcern Hilckmann gaat al een stapje verder en verhoogt zijn prijs voor de komende week met 2 cent naar €1,38 per kilo geslacht gewicht.

De Nederlandse beursprijs volgt de komende week weer de tendens die de Duitse markt woensdag al af gaf. Het varkensaanbod in Duitsland is iets minder ruim, terwijl bovendien de vleesverkopen minder stroef verlopen. Dit heeft de stemming een stuk vriendelijker gemaakt. Daarmee komt er langzamerhand ook weer wat hoop in de markt dat de prijzen weer snel wat zullen herstellen.

Ook de zeugenmarkt blijft de komende week in balans. De beursprijzen voor slachtzeugen handhaven zich op €1,08 voor geslacht en €0,78 voor levend.

Bij de biggen is er wat de beursprijs betreft wel sprake van verandering. Handelsorganisatie Vee&Logistiek Nederland besloot eerder al dat de beursprijs voor biggen wordt opgeheven. Dat geldt met ingang van oktober. De BestPigletPrice komt in de plaats van de beursprijs. De eerste notering wordt maandag bekendgemaakt.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Eén reactie

  • slutter

    Hilckmann heeft ook meer verlaagt dan de rest........even erbij blijven .......Chef.

Of registreer je om te kunnen reageren.