Varkenshouderij

Nieuws 7908 x bekeken 4 reacties

Beursprijs varkens 5 cent onderuit

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens overtreft de Duitse varkensprijzen waar het gaat om de prijsverlaging in de komende week. De beursprijs keldert met 5 cent per kilo, nadat de Duitse prijzen woensdag al met 4 cent werden verlaagd.

De varkensmarkt leek zich begin deze week nog te stabiliseren, maar dinsdag gooide de Duitse slachterij Tönnies de knuppel in het hoenderhok. De slachterij kondigde die dag al een forse prijsverlaging aan voor woensdag. Daarmee zette het concern de toon voor de rest van de week.

Op dinsdag daalde de internetveiling van de Duitse varkensbeurs al met 2 cent nadat Tönnies de prijsvorming voor de inkoop van vleesvarkens onder druk zette. Woensdag volgde een prijsdaling van 4 cent in de Vereinigungspreis en de prijzen van Tönnies en Vion GmbH. Op vrijdag deed de internetveiling opnieuw een stap terug en zakte met 2 cent naar €1,42 per kilo geslacht gewicht.

De beursprijs zakt door de prijsverlaging van 5 cent naar €1,30 per kilo geslacht gewicht. Levende dieren noteren 4 cent lager op €1,02 per kilo.

In alle geweld op de vleesvarkensmarkt blijven de prijzen voor de slachtzeugen nog steeds overeind. De beursprijs blijft staan op €0,78 per kilo levend gewicht en €1,08 per kilo geslacht gewicht.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

Beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • chila

  En toen stopte de boeren met klagen !

 • exvarkensboer1

  gedeelde smart is halve smart. Alle varkensboeren in NL failliet. Goed voor omwonenden, milieu en volksgezondheid!

 • fransderondhoeven

  exvarkensboer1 zeker niet voor volksgezondheid als je weet wat uit het buitenland komt ben je blij met de Nederlandse boer

 • John*

  variatie tussen bedrijfsresultaten is nog steeds groot. blijvers genoeg voor heerlijke stukken vlees uit Nederland geproduceerd tegen een scherpe kostprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.