Varkenshouderij

Nieuws

10 nieuwe PED-besmettingen

Deventer - De afgelopen weken zijn er 10 nieuwe PED-besmettingen vastgesteld, met name in Oost-Nederland.

Dat laat de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) weten. Om meer besmettingen te voorkomen, adviseert de GD om extra alert te zijn op een goede hygiëne. De belangrijkste besmettingsroutes van PED zijn het transport van dieren, aanvoer van besmette biggen, erfbetreders en mestverwerking- en transport. In het geval van een verdenking heeft de GD een speciale PCR-test beschikbaar om mest te onderzoeken op aanwezigheid van het virus. De laatste PED-besmettingen volgen op een periode waarin het relatief rustig was. De eerste PED-besmettingen dateren van een jaar geleden. In november 2014 raakte het eerste Nederlandse varkensbedrijf besmet. Sindsdien zijn er zeker 50 bedrijven besmet geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.