VarkensNieuws

Westfort-slachterij in september klaar

IJsselstein – De nieuwe slachterij van vleesbedrijf Westfort (het gefuseerde bedrijf van Lunenburg Oudewater en Egbert Kruiswijk) moet in september draaien. Dat meldde directeur Egbert Kruiswijk van Westfort tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) in IJsselstein.

De nieuwe slachterij wordt uitgerust met de nieuwste technieken, vertelt Kruiswijk. Er komt een hypermoderne CO2-verdovingsinstallatie in die er voor zorgt dat de dieren zeer snel en daardoor welzijnsvriendelijk worden verdoofd. De installatie werkt met liften in plaats van een caroussel.

Ook het lossen van de dieren en de stallen waarin de dieren worden opgevangen bij aankomst in de slachterij zijn zo uitgerust dat de dieren zo weinig mogelijk stress zullen ondervinden. Dit komt ook de vleeskwaliteit ten goede. De slachterij en de verwerking worden uitgerust met de nieuwste technieken, gebaseerd op lichtkleur om de verschillende productiestromen gescheiden te houden.

De slachterij wordt gebouwd tegenover het vleesverwerkingsbedrijf van Westfort in IJsselstein. Er komt een verbinding over de weg heen, zodat in de praktijk slachten en verwerken praktisch op één locatie plaatsvinden.

Kruiswijk wees er op dat de slachterij centraal in Nederland is gelegen. Dat biedt voordelen bij de aanvoer, maar ook bij de export. “We zitten niet te ver van de Rotterdamse haven af.”

Beheer
WP Admin