Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Westfort-slachterij in september klaar

IJsselstein - De nieuwe slachterij van vleesbedrijf Westfort (het gefuseerde bedrijf van Lunenburg Oudewater en Egbert Kruiswijk) moet in september draaien. Dat meldde directeur Egbert Kruiswijk van Westfort tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) in IJsselstein.

De nieuwe slachterij wordt uitgerust met de nieuwste technieken, vertelt Kruiswijk. Er komt een hypermoderne CO2-verdovingsinstallatie in die er voor zorgt dat de dieren zeer snel en daardoor welzijnsvriendelijk worden verdoofd. De installatie werkt met liften in plaats van een caroussel.

Ook het lossen van de dieren en de stallen waarin de dieren worden opgevangen bij aankomst in de slachterij zijn zo uitgerust dat de dieren zo weinig mogelijk stress zullen ondervinden. Dit komt ook de vleeskwaliteit ten goede. De slachterij en de verwerking worden uitgerust met de nieuwste technieken, gebaseerd op lichtkleur om de verschillende productiestromen gescheiden te houden.

De slachterij wordt gebouwd tegenover het vleesverwerkingsbedrijf van Westfort in IJsselstein. Er komt een verbinding over de weg heen, zodat in de praktijk slachten en verwerken praktisch op één locatie plaatsvinden.

Kruiswijk wees er op dat de slachterij centraal in Nederland is gelegen. Dat biedt voordelen bij de aanvoer, maar ook bij de export. "We zitten niet te ver van de Rotterdamse haven af."

Laatste reacties

 • bertes

  deze gaat 650 varkens per uur slachten. 80.000 per week.4 mlj per jaar. en van rooi gaat er 16000 per week meer slachten. bijna 1 mlj.
  samen 5 miljoen extra slachtcapaciteit/ vion slacht nu 7 miljoen per jaar. blijft hij door gaan. waar komen de varkens vandaan. of vion hoeft maar de helft te saneren.

 • steenbok1

  de slachterij in Gorichem gaat toch sluiten?

 • steenbok1

  D e slachterij in Gorichem gaat toch sluiten?, of heb ik dit verkeerd?

 • John*

  westfort verdubbeld dit maakt.30.000 varkens per week extra. dus 46000 varkens per week extra. een 2 miljoen varkens per jaar. Leuke concurrentie maar ik denk dat ik wel weet waar de klappen gaan vallen.

 • slutter

  John vertel.........

 • drikhend

  Beste Bertus de aantallen die u noemt kloppen niet . En het meer kunnen slachten wil niet altijd zeggen dat ze die aantallen ook elke week gaan slachten . Ze zullen het vlees moeten kunnen verwerken en dan ook moeten kunnen verkopen . Als ze het niet verkocht krijgen zullen ze ook minder gaan slachten of duidelijk minder gaan betalen voor de varkens want winst zal ergens van moeten komen . Want opslag van vlees kost ook geld .maar het is goed dat sterke familie bedrijven investeren in slachten . Want de grote logge VION heeft een probleem met toekomst visie . Familie bedrijven kijken naar de langere termijn . En zijn daarom meestal gezonder . De grote jongens met hun managers met ego gevoel willen snel scoren en zelf incasseren . Wie zien waar dat toe leid .En wie betaald uiteindelijk het gelag .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.