Varkenshouderij

Nieuws 2549 x bekeken 6 reacties

Vlees van zieke varkens verkocht in China

Peking - In China blijkt al jarenlang vlees van zieke varkens illegaal op de markt te worden gebracht. Dit meldt omroep NOS.

De politie heeft meer dan 110 mensen aangehouden op verdenking van het verkopen van vlees van zieke varkens. Meer dan 1.000 ton vlees en 48 ton spijsolie zijn in beslag genomen.

Het schandaal strekt zich uit over elf provincies in China. De politie is de corruptie al ruim een jaar op het spoor. Er is een netwerk van elf misdaadsyndicaten bij betrokken. De bendes kochten de dode dieren voor afbraakprijzen op bij varkensboeren. Vlees van de kadavers werd verkocht en er werd bacon, ham en olie van gemaakt. De producenten kochten verzekeringsagenten van de overheid om. Deze agenten informeerden de bendes zodra er dode varkens werden gemeld, zodat die meteen opgekocht konden worden. Het bedrag dat met de fraude is buitgemaakt, wordt geschat op bijna €14 miljoen.

Laatste reacties

 • Mozes

  Ach, jaren geleden hebben wij in Twente ook al eens zoiets meegemaakt. Een chauffeur van Rendac beklaagde zich bij een boer dat hij regelmatig op een melding afkwam voor een dood varken en dan bleek er niets onder de kadaverkap te liggen. Het bleek dat dit bij meerdere boeren voorkwam. Er werd besloten om bij de volgende melding de kadaverplaats in de gaten te houden.
  'S avonds laat zag men een Chinees die rond reed en bij iedere boer onder de kadaverkap keek. Als er wat onder lag nam hij dat mee. Hij gebruikte dat in zijn Chinese restaurant.......

 • vandenbrandcv1

  honderd jaar geleden moest er hier bronolie op kadavers gegoten worden, tegen het uit de grond halen van vlees omdat er hoger was.

 • veldzicht

  Mozes doe niet zo klein zielig,even goed door bakken of braden
  en er is niets aan de hand ,zolang het tenminste niet stinkt.

 • hortensia

  veldzicht je hebt wel gelijk als je maar wel de geschiedenis weet wat er in gespoten is en waar ie aan kapot gegaan is maar ach die gasten vreten ook katten en honden

 • BW

  Hortrnsia, dieren gaan dood. Dingen gaan kapot. Door zulk soort taal maken ze ons uit voor lompe boer. Niet meer doen dus!

 • hortensia

  bw je hebt gelijk we zijn zeker niet lomp

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.