Varkenshouderij

Nieuws 10 reacties

Van Rooi is gestart met biggennotering

Lieshout - Veehandel Van Rooi, onderdeel van de Van Rooi Groep, werkt sinds begin dit jaar met een eigen biggennotering. Reden is onvrede over de bestaande noteringen, waarbij te veel schommelingen in de toeslag zijn.

De notering moet de markt weergeven en het kan niet zo zijn dat de toeslag hoger is dan de basisprijs, vindt Addy van Rooi.

Het handelsbedrijf heeft twee noteringen. Een basisprijs, bedoeld voor biggen van 25 kilo voor de Nederlandse markt. Daarnaast is er een biggenprijs-plus. Deze notering is voor grote koppels, bestemd voor export en waarvan vaststaat dat de biggen zijn gevaccineerd. Bij grote koppels gaat om volle vrachten.

De prijzen zijn te vinden op de website van Veehandel van Rooi en zijn beide inclusief btw. De basisprijs is €30 per big in week 2, de biggenprijs+ zit daar €2 boven per dier. Van Rooi werkt al langer met een eigen notering voor vleesvarkens en slachtzeugen.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  Hebben we gebrek aan nog een notering?

 • w v gemert

  Een slachterij met een biggen notering, zie ik hier een begin van het naast de schoenen gaan lopen, of gaan ze Vion na-apen ?

 • agneaux

  Die mensen handelen langer in varkens dan dat ze een slachterij hebben.
  Vion na-apen is een heel slecht idee.
  Vion kon beter eens kijken hoe zij het doen!

 • joannes

  Iedere opkoper,handelaar en slachterij is verdacht bij het vaststellen van zijn/haar prijs. Want de eerste taak van de handelaar is zijn marge beschermen. In de aandelenhandel wordt geconcurreerd met de ¨spread¨ of te wel de Marge die de handel moet nemen om zijn /haar continuiteit te borgen. Het zou de handel sieren ook eens hun Spread te publiseren. Dan kunnen de Varkenshouders zien of er werkelijk met Handels kwaliteit onderling geconcurreerd wordt, of dat men alleen maar met territorium driften bezig is.

 • Hogman1

  @Joannes en een ieder ,dit is off-topic ..sorry maar dit moet men lezen!!
  <>

 • Klaverweg

  die 30 euro ? komt daar transport nog bovenop?

 • Biggemans

  Hallo aan een ieder, hier is DE FONS weer na een maand of 2,,, die Hollandse JUMBO's..... fam van ROOI steken goed af hoor,,,, wanneer een roepprijs 24 euro is en 40 % van Nederland mag 8 tot 10 euro toeslag ontvangen, laten de overige 60 % rustige, stille, niet veel vragende varkenshouders dan nu ook maar eens opstaan,,, want HET UUR U is toch nabij ??? en pas op .... dit is zowel voor mester als voor den kweker.....

 • joannes

  Prima onderwerp @Hogman1, ik ben enigzins verrast met het feit de Het Boerenlijf blad ¨de Boerderij¨ hier niet mee kwam. Normaal zijn ze er altijd als de kippen bij om Persberichten over te nemen die de boerderij betreft. Maar ja, in dit bericht kan je alleen maar concluderen dat het leven op het land een stuk gezonder dan in die Randstad. Zelfs fijnstof in de Peel steekt gunstig af t.o.v. de Stad. Iets waar ze zich altijd druk over maken! Het nieuws willen ze mischien voor de weekend editie bewaren! Om het in te luiden met een keer een beetje gevoel van waardering, dat is wel eens nodig met al die negatieve WD, PvdD, Dierenbescherming en vooral Politieke eisen en regelingen. Dan kunnen we er in de kroeg en bij de familie over praten!

 • w v gemert

  Hogman 1 de grens werd alleen overschreden (Europese norm) op meetstations in de omgeving drukke verkeersaders. De conclusie voor heel Nederland was : een verbetering t.o.v. het jaar ervoor.

 • drikhend

  Wat heeft fijnstof te maken met een biggen notering . Verder is v Rooi een handelaar in vee en varkens . Hij verhandeld hoofdzakelijk varkens en biggen . En heeft zelf al jaren een weeg en export plaats voor varkens . En heeft door zijn ervaring een goede visie gehad door zelf ook te gaan slachten en vlees te verwerken en verhandelen aan grootgrutters .En als ze levend niet de grens overgaan gaan ze als geslacht de grens over . Hij is van alle markten thuis . Dit heeft deze familie geen wind eieren gelegd . En wie geld heeft heeft macht .En deze macht hebben ze uiteindelijk bij de boer verdiend en als ze kunnen zullen ze dat noch lang doen .Beste Joannes #4 En hoe hij dit verdiend heeft zal hij niet bloot leggen zo als in uw verhaal gewenst . Het zal eerder moeten zijn dat boeren elkaar beter vertrouwen en cijfers en prijzen die ze beuren of moeten betalen eerlijk aan elkaar laten zien . Dit zodat ze de juiste zaken kunnen vergelijken . En dan komt de spread die u bedoeld vanzelf boven water . En dan kan of kunnen de boeren ook stuk macht opbouwen . Maar zolang deze eenheid er niet is zal er door enkele lui veel geld verdiend worden ondanks lage prijzen .

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.