Varkenshouderij

Nieuws 1091 x bekeken 2 reacties

Tönnies voert salmonellakorting op vleesvarkensprijs in

Rheda-Wiedenbrück - Tönnies wil op de prijs van vleesvarkens in de salmonellacategorie 3 met ingang van 9 februari een korting van 3 cent per kilo gaan toepassen.

Volgens het Duitse vleesconcern is dat nodig omdat de leverantie van varkens uit bedrijven in deze categorie de laatste twee jaar is toegenomen. Dat vergt meer preventieve maatregelen bij de verwerking en de logistiek en dus meer kosten.

Kritiek op de korting komt onder meer van de kant van varkenshoudersorganisatie ISN. De belangenbehartiger meent dat Tönnies de leveranciers in kwestie ten eerste te weinig tijd geeft om het salmonellaprobleem de baas te worden. Tevens vindt de ISN de korting te hoog. "Als er al een korting nodig is, zou ook best kunnen volstaan met een afslag van 1 cent  om het doel te bereiken", aldus de organisatie. Het Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband (WLV) vindt de argumentatie van Tönnies vergezocht en wijst de korting volledig af.

Wel is het zo dat Tönnies niet zo ver gaat als Danish Crown en Westfleisch, erkent de ISN. Danish Crown neemt in zijn Duitse slachterij helemaal geen varkens van categorie-3-bedrijven aan en Westfleisch alleen als het om varkens van contractleveranciers gaat.

Laatste reacties

  • piggy

    gewoon geen varkens meer leveren aan tonnies

  • niet

    ja das het beste zeg ik al zolang maar boeren leveren gewoon hoor staan in de rij zelf gezien!!

Of registreer je om te kunnen reageren.