Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Tönnies verlaagt salmonellakorting

Damme - Tönnies verlaagt de eerder aangekondigde en hevig bekritiseerde korting op de vleesvarkensprijs voor leveranciers van de salmonellacategorie 3. Dat heeft de slachterij volgens varkenshoudersorganisatie ISN schriftelijk meegedeeld aan de leveranciers.

De bedoeling was aanvankelijk om met 3 cent per kilo te korten, maar Tönnies wil nu volstaan met 1,5 cent, mits de getroffen leveranciers een plan van aanpak hebben opgesteld om het salmonellaprobleem onder controle te krijgen.

Bij de aanpak moeten dierenartsen, bedrijfsadviseurs en varkensgezondheidsdiensten worden betrokken, aldus Tönnies volgens de ISN. De varkenshoudersorganisatie toont zich verheugd met de verlaging. Leveranciers met een salmonellaprobleem categorie 3 wordt aangeraden dit snel op te lossen. De korting wordt toegepast met ingang van 9 februari.

Laatste reacties

  • Wim Toornstra

    Gebrek aan varkens misschien??

  • John*

    die 1,5 kan ook 0 worden..

Of registreer je om te kunnen reageren.