Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Tonnies kort €3 op salmonella-varkens

Rheda Wiedenbrück- Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies wil vanaf 9 februari €3 korten op ieder varken dat in 'salmonella categorie 3' valt.

Het argument dat de Duitse slachterij aanvoert, is dat de varkenshouderijen die de dieren aanleveren het risico op een salmonellabesmetting bij consumenten verhogen. De Duitse belangenbehartiger Westfälisch-Lippischen Landwirtschaftsverbandes (WLV) vindt dit vergezocht en onterecht. De WLV roept Tonnies op af te zien van de plannen, omdat tijdens de huidige economische situatie extra lasten vermeden moeten worden.  Op lange termijn is €3 per varken ongeveer de helft van de winst per dierplaats, aldus WLV.

Ook stelt de belangenbehartiger dat varkenshouders, wiens bedrijf in de derde categorie wordt ingedeeld, op geen enkele manier kunnen reageren op de maatregel van de slachterij. WLV adviseert varkenshouders uit te wijken naar andere slachterijen.

Laatste reacties

 • priems

  geld moet toch ergens vandaan komen om Schalke 04 te steunen al is dat over de rug van de varkensboeren

 • Snel

  Andere slachterij zoeken Jan Schuttert, kan me niet voorstellen dat Jan dit zijn klanten aan wil doen

 • w v gemert

  De grootste risico's van verspreiding van salmonella is in de ontvangst ruimte van het slachthuis en in de slachterij zelf.

 • John*

  en varkens vragen die je in 5 keer uit moet laden om de beste opbrengst te halen en nauwelijks salmonella? Leuke uitdaging weer....

 • evanderpasch1

  Die 3 euro is voor clemens,en niet voor boeren die in cat 1 vallen?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.