Varkenshouderij

Nieuws

Rusland importeert 40 procent minder varkensvlees

Londen - Rusland importeerde vorig jaar bijna 40 procent minder varkensvlees dan een jaar een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de Britse organisatie BPEX heeft bekendgemaakt. Rusland importeerde tussen januari en november 2013 542.800 ton varkensvlees. Over dezelfde periode in 2014 komt dit cijfer uit op 329.800 ton; 200.000 ton minder, ofwel zo'n 40 procent.

De teruggang van de export is vrijwel rechtstreeks toe te schrijven aan de importstop die Rusland vorig jaar in februari instelde nadat Afrikaanse varkenspest was vastgesteld in Polen en de Baltische Staten. De import uit de EU (60 procent van alle import) over de eerste elf maanden van 2013 bedroeg 332.000 ton. Over dezelfde periode in 2014 komt het cijfer uit op 19.000 ton; ofwel 6 procent van het totaal.

Canada en Brazilië hebben voor een deel de tekorten ingevuld, maar konden niet alle tekorten invullen. Bovendien vielen de importen uit Canada later in het jaar ook stil als gevolg van de Oekraïne-crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.