Varkenshouderij

Nieuws 1244 x bekeken 1 reactie

Proef met stalkeuring binnen maand van start

Barneveld - De proef met de stalkeuring nieuwe stijl voor de varkensexport gaat uiterlijk 1 februari dit jaar van start.

Dat zegt Theo Duteweerd, vicevoorztter van de NVV. Er is volledige overeenstemming met het ministerie van Economische Zaken en de NVWA over de voorwaarden voor de proef.

Aan de proef doen tien varkenshouders mee en drie handelaren/exporteurs. Acht varkenshouders hebben vleesvarkens, twee exporteren biggen. In totaal gaat het om vijftig exporten. Voordat wordt gestart vindt een informatieavond plaats voor de deelnemers over de voorwaarden van de nieuwe IKB-module stalkeuring, en de sancties bij niet naleven daarvan.

De proef is een pre-pilot. Als blijkt dat de module praktijkrijp is, start een proef die een half jaar duurt en waar iedere varkenshouder aan mee kan doen. Einddoel is een terugkeer naar de begin vorig jaar afgeschafte stalkeuring.

Eén reactie

  • appie19979

    Van mij mag het zo blijven.
    Nu met het slaghameren gaat het laden snel en ik zit niet te wachten op al die extra eisen, controles en sancties. Ook het 'overdag' laden bevalt me erg goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.