Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

POV maakt werk van sectorpromotie

Barneveld – De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) doet een beroep op alle Nederlandse varkenshouders en toeleverende bedrijven om dit jaar geld te doneren voor sectorpromotie. Elk POV-lid ontvang een brief hierover.

Om alle bestaande pr- en communicatieprojecten van de sector dit jaar te kunnen laten doorgaan is ongeveer €500.000 nodig. Het gaat om activiteiten als Weekend van het Varken, de activiteiten van Varken Vandaag en dergelijke. De POV geeft als richtbedrag per bedrijf een bedrag van €100 dat nodig is.

De POV heeft de Commissie Communicatie en PR Varkenshouderij (CCPV) opgericht die de pr en communicatieactiviteiten van de verschillende organisaties op elkaar af wil gaan stemmen. Uitgangspunt is imagoverbetering van de sector, waarbij de nota 'Recept voor Duurzaam Varkensvlees uitgangspunt is. Ook werkt deze commissie aan een nieuw communicatieplan voor de hele sector met een lange termijnvisie. De POV werkt ook nauw samen met de partners van het platform varkenshouderijketen, de vleesketenorganisatie COV en veevoederproducentenorganisatie Nevedi. Vanuit de COV wordt een aanvraag voor subsidie bij de Europese Unie voorbereid. De brief die naar de varkenshouders is gestuurd is te vinden op de sites van belangenbehartigers LTO en NVV.

Laatste reacties

 • eeneigenmeningmag

  Al jaren wordt ondernemers gevraagd mee te werken aan sector promotie en al jaren lukt dat niet op vrijwillige basis... dit zegt veel over degenen die zich er WEL voor inzetten en over degenen die wel handje klappen maar te beroerd zijn om er ook maar 1 cent aan uit te geven !! Ik vind het overigens raar dat er nu weer een extra commissie moet worden opgericht of doen die dat allemaal gratis ?? Ik ben bang dat dat slechts is weggelegd voor een enkeling in de sector. Veel geld zal wel weer opgaan aan poppetjes.

 • fransderondhoeven

  geen 100 euro per lid maar een bedrag per varkens eenheid lijkt mij beter

 • zon

  In de pluimveesector is dit ook.
  Vrijwillig doet slechts 10 procent mee.
  Draagvlak is er dus niet veel.

  Maar dan komt de dictatuur van de LTO om de hoek zetten en verplichten voor IKB een bijdrage voor promotie.

 • bertes

  de pluimveesector haalt veel promotie geld uit brussel.
  bij de laatste pov vergadering was Annie Schreijer, europarlementariër.
  en die was opgevallen. dat de belangenclubs LTO en NVV, wel hèèeel
  veel vergaderen in Nederland. maar bijna niks in Brussel.
  er heerst een verschrikkelijk vergader cultuur in Nederland.

 • zon

  #4,welk promotie geld uit brussel bedoel je voor de legpluimveehouderij?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.