Varkenshouderij

Nieuws

Meer zeugen in de groep bij Smithfield

Smithfield – Smithfield Foods maakt goede voortgang bij de omschakeling naar groepshuisvesting voor de zeugen. Dit heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt.

Het concern, tegenwoordig onderdeel van het Chinese concern WH-group (voorheen Shuanghui International), meldt dat zo'n 74 procent van de dragende zeugen die het in eigendom heeft in groepshuisvestingssystemen worden gehoduen. Dit is bijna 20 procent meer dan aan  het eind van 2013.

Smithfield besloot in 2007 dat het binnen tien jaar alle guste en dragende zeugen die het in eigendom heeft in groepen moeten worden gehouden. Uiterlijk in 2022 wil het concern ook de dieren die het houdt in het buitenland in groepen gehuisvest hebben. In Polen en Roemenië is die omslag al gemaakt. De joint ventures die het bedrijf heeft in Mexico moeten de komende jaren  volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.