Varkenshouderij

Nieuws

Letland meldt elf nieuwe gevallen Afrikaanse varkenspest

Riga - Tussen 9 en 16 januari meldde Letland elf nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen.

Dit blijkt uit het meest recente wekelijkse rapport van de Letse veterinaire autoriteit. De positief geteste zwijnen bevonden zich op negen verschillende locaties in het oosten van Letland. In deze gebieden werd al eerder Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Zes van de elf wilde zwijnen werden dood aangetroffen, de andere vijf werden vernietigd.

Het rapport meldt eveneens een nieuw geval van klassieke varkenspest. Het virus werd aangetroffen in een dood zwijn in het zuidoosten van Letland. Dit gebied is eerder al gedefinieerd als besmet gebied.

Sinds mei 2013 hebben 6.000 wilde zwijnen een orale vaccinatie tegen het klassiekevarkenspestvirus gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.