Varkenshouderij

Nieuws 21 reacties

Landkreis legt ook firma van Straathof stil

Gladau- De Landkreis Jerichower Land, die eerder aan varkenshouder Adriaan Straathof een persoonlijk beroepsverbod heeft opgelegd, breidt de maatregel uit naar de firma van Straathof in dit district, Glava GmbH in Gladau. Dat meldt de Mitteldeutsche Rundfunk (MDR).

De maatregel houdt in dat de stallen van het zeugenbedrijf uiterlijk 31 augustus leeg moeten zijn. Het gaat volgens de omroep om 70.000 dieren. Straathof heeft zich na het persoonlijke beroepsverbod weliswaar formeel teruggetrokken als zakelijk leider, maar de Landkreis is van mening dat hij als aandeelhouder nog steeds invloed op de bedrijfsvoering uitoefende. Straathof vecht het persoonlijke beroepsverbod al aan bij de rechter en doet hetzelfde inzake het uitgebreide verbod. De Landkreis in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt zegt de sancties te hebben genomen wegens herhaaldelijke inbreuk op de dierenbeschermingswetgeving.

Laatste reacties

 • ohzo

  Waarom moet deze man kapot gemaakt worden?!
  Men heeft in Europa altijd de mond vol over Rusland, dictatuur dit, dictatuur zo. Europa is absoluut niet veel beter, integendeel!

 • varkenshaasje

  bananerepubliek duitsland

 • krulsaart

  Hoge bomen....

 • vandenbrandcv1

  in rusland komt poetin hem persoonlijk verwelkomen als hij voor de grens staat . met zulk ondernemerschap.

 • Tearpoal

  Het is anders wel die Nederlandse varkenshouder!
  Geweldig Adriaan, en bedankt he'.

 • info36

  Nederlandse landbouwers maken mooie naam in het buitenland.
  Ligt dat echt aan het goede ondernemerschap?

 • Realist

  Waarschijnlijk een politiek figuur die over de rug van een beroemd varkenshouder probeert te scoren bij zijn achterban, en op die manier hogerop te komen.

  Te triest voor woorden als dit uitgevoerd gaat worden

 • ohzo

  De heer Straathof heeft het allemaal niet zo verkeerd gedaan. Gezeur en gezever van het Nederlandse wijsvingertje is ook wereldberoemd. Meer dan 3 koeien 2 kippen en een half varken is een mega bedrijf dat zeker dierwelzijn niet KAN behartigen.. Maar wel mee willen zeuren als bedrijven met een paar duizend koeien of tig varkens elders opgestart worden. Want DIE kennis heeft men in NL.. Alles wat boven maaiveld komt moet gekopt worden, onder het maaiveld mag doorwoekeren. Kijk maar naar het muizen drama in zuid-west Friesland.. En niet op zijn minst in Den Haag, PVD en andere ramp gebieden!

 • John*

  nu maken ze het wel helemaal spannend daar!

 • johndeere6910forever

  #ohzo daar heb je helemaal gelijk in wat er in jou reactie staat,want zo gaat het op het moment wel.

 • Snel

  ondernemerschap wordt ontmoedigd en wie voed dan al die hongerige mensen tussen Berlijn-Parijs en Londen.

 • Snel

  het is een hetze die wordt gevoerd door die Grunen. Ze willen alle grote dierhouderijen uitbannen.

 • marco-vdb

  Als dit verbod stand houdt, is de rechtsstaat in Europa moreel falliet. Laat de advocaat maar met cijfers komen. Deze bedijven hebben minder dan gemiddeld biggensterfte en draaien technisch heel aardig in vergelijking met de meeste Duitse prullers die zich sweinehalter durven noemen. Dus bijna alle Duitse varkenshouders moeten maar stoppen; zeker als er meer dan 10% uitval in de kraamstal is.

 • ed12345

  Realist je hebt het vemoeelijk bij het rechte eind in tegenstelling tot NL heeft het platteland wel politieke invloed
  dus ontevreden boertjes vinden ze daar echt niet zo leuk

 • Jan van het Zand

  We zullen moeten afwachten wat er precies aan de hand is. Ooit waren we heel trots op een melkveehouder uit Zuid-Oost Brabant. Maar in de USA denken ze daar inmiddels heel anders over. En ook nogal wat melkveehouders die in zijn kielzog vertrokken, denken er ook wel anders over inmiddels.
  Als de overheid zoals in Duitsland nu zulke drastische maatregelen neemt, dan is er veelal wel wat aan de hand. En om in Duitsland de overheid tegen de haren in te strijken? Dat is nu niet het land waar je graag door de rechter op de vingers getikt wil worden.
  Duitsland staat bekend om haar degelijkheid en de overheid zal daar niet zomaar over één nacht ijs gaan.
  We zullen zien wie in zijn recht staat. Maar om nu al op te komen voor een ondernemer omdat ie het zo goed doet?
  In de Boerderij is lang de loftrompet geblazen rond Lentjes, maar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. En iedereen laat hem vallen. Ook de Boerderij.
  Ben benieuwd hoe het werkelijk in elkaar steekt daar in Duitsland.

 • schoenmakers1

  parel, de waarheid zul je nooit aan de weet komen, als hij al veroordeeld wordt wil nog niet zeggen dat hij fout bezig was, zo te horen heb je nog nooit iets zelf meegemaakt maar moet je alles hebben van horen zeggen

 • drikhend

  Ik kan en wil niet oordelen over goed of fout van de heer Straathof . Maar hij moet wel goede resultaten draaien in zijn bedrijven . Dit omdat hij zulk een groot aantallen bedrijven heeft kunnen opzetten . Dat doe je niet van het verlies . En over regelgeving enz. hoeven we het ook niet te hebben want die is in Nederland ook al niet mis en soms onzinnig doorgeslagen. Er zullen best zaken zijn op zijn bedrijven die niet op orde zijn . Maar dat zal op meerdere bedrijven zijn . Nu ze de buitenlanders niet meer nodig hebben om te investeren in de landbouw en omdat eigen boeren nu ook waker zijn geworden en willen investeren . En dat er varkens genoeg zijn en vlees goedkoop is voor consument . Keert de overheid zich waarschijnlijk tegen de buitenlandse boeren . En dan de grootste het eerst omdat hier weerstand bij bepaalde bevolkingsgroepen tegen bestaat . Wat weer stemmen kan opleveren . Ik denk dat het gewoon om zelfbescherming van eigen boeren gaat en op de hand krijgen van de anti boer actie groepen de consument heeft nu goedkoop vlees . Dus veel stemmen trekken geld en macht .

 • wienbemelmans

  Her is te triest voor woorden Straathof had mooie modernen bedrijven in Dld ben er dikwijls geweest
  nooit iets kunnen zien wat niet goed was.Maar ja afgunst is erg,Maar hem kennende geeft hij niet op.

 • pigs

  Als je te hard rijd in Duitsland wet de rechter het in Nederland ook.
  Als je langs de mazen van de wet loopt in Nederland zal een
  Duitse rechter dit waarschijnlijk ook wel weten ,hij hoeft geen
  knorfhof maal tien

 • koestal

  Die afgunst is er tegen Nederlandse boeren in Frankrijk ook ,als ze een te groot bedrijf starten

 • hansje

  parel,ik ben het hellemaal met je eens!!!!

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.