Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

EU-lidstaten verdeeld over PO-regeling varkensvlees

Brussel - De verschillende lidstaten van de Europese Unie blijven verdeeld over de vraag of er een private opslagregeling moet worden ingesteld voor varkensvlees. Dat meldt Agra-Europe.

De varkensprijs is de afgelopen weken sterk gedaald en een aantal lidstaten ziet daarin aanleiding om snel een opslagregeling in te stellen. De verdeeldheid kwam aan het licht tijdens een recente bijeenkomst van het Special commmittee on Agriculture (SCA). Denemarken, Hongarije, Frankrijk, Oostenrijk, Roemenië en Litouwen zijn voorstanders van een PO-regeling. Duitsland en Finland zijn uitgesproken tegenstander en vinden dergelijke maatregelen onnodig. Nederland is geen voorstander van een PO-regeling. Ook de Europese Commissie ziet geen noodzaak voor de instelling van een PO. "We blijven de marktsituatie monitoren en grijpen in als dat noodzakelijk is."

Laatste reacties

  • w v gemert

    Geen P.O. maar premie voor varkenshouder voor lichter slachten.

  • slutter

    Goed gezien Willem !

Of registreer je om te kunnen reageren.