Varkenshouderij

Nieuws

Deze maand start leveranciersvereniging Good Farming Star

Dalfsen - De vereniging van varkenshouders die produceren voor het Good Farming Star-concept van Vion wordt eind deze maand definitief opgericht. Dat verwacht beoogd voorzitter Dick van der Vegt. Er wordt nog gewerkt aan de laatste formaliteiten, voor de gang naar de notaris kan worden gemaakt.

Tot de oprichting is formeel besloten tijdens een vergadering half november vorig jaar in Winssen.

Volgens Van der Vegt worden Good Farming Star-varkenshouders in principe automatisch lid van de vereniging via de samenwerkingsovereenkomst die elke Good Farming Star-varkenshouder afsluit met Vion. Dat zou betekenen dat de vereniging zo'n 150 leden gaat tellen. Vion heeft zo'n 150 Good Farming Star-leveranciers. Het lidmaatschap is kosteloos. In dit beginstadium draagt Vion de kosten.

Van der Vegt stelt wel dat het een punt van aandacht wordt of het zo moet blijven dat Vion de kosten van de vereniging draagt. "Als vereniging van varkenshouders sta je wel sterker als je als leden zelf de kosten draagt en je eigen broek ophoudt.

De vereniging wil een rol spelen bij het versterken van de keten, de prijsvorming en de productievoorwaarden voor Good Farming Star.

Of registreer je om te kunnen reageren.