Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown ziet hoopvol Russisch signaal

Randers- Rusland opent volgens De Deense slachterijorganisatie Danish Crown waarschijnlijk in de loop van dit halfjaar de grenzen voor bijproducten van varkens uit EU-landen die niet getroffen zijn door Afrikaanse varkenspest.

"De berichten die wij hebben gekregen houden in dat het principeakkoord daarover in Brussel klaar is", meldt Danish Crown. Het akkoord in Brussel geeft de afzonderlijke EU-landen de mogelijkheid met Rusland te onderhandelen over de heropening van de grenzen voor bijproducten. Het importembargo dat Rusland heeft ingesteld in verband met de Oekraïne-crisis wordt daarmee echter niet opgeheven. Reguliere vleesproducten kunnen daardoor niet worden afgezet. Desondanks meent Danish Crown dat sprake is van een hoopvol signaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.