Varkenshouderij

Nieuws 1761 x bekeken

Britse Karro (ex-Vion) schrapt 150 banen

Londen – De Britse Karro Food Group, de naam waaronder het management de toenmalige varkensvleesactiviteiten van Vion UK voortzet, moet 150 banen schrappen bij een baconfabriek in Scunthorpe.

Dat schrappen van banen is noodzakelijk omdat de fabriek een grote klant is kwijtgeraakt.

''We maken dit soort aankondigingen met grote tegenzin en alleen als alle andere opties op niets zijn uitgelopen. Hoe ongelukkig ook, dit plan is essentieel om de levensvatbaarheid en verdere groei van Karro Food Group veilig te stellen", aldus een verklaring van het bedrijf. Karro begint nu de verplichte 90 dagen consultatieronde met de betrokken werknemers waarbij nauw wordt samengewerkt met de betrokken bonden. Volgens een woordvoerder van die bonden "doet Karro er ook alles aan om nieuwe orders binnen te halen om zo het verlies aan werkgelegenheid te beperken."

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.