Varkenshouderij

Nieuws 4527 x bekeken 11 reacties

Beursprijs varkens stabiliseert

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens blijft stabiel op €1,19 per kilo geslacht gewicht. Daarmee loopt de beursprijs in de pas met de prijsontwikkelingen in Duitsland, waar ook gelijkblijvende prijzen worden afgegeven.

Vanavond hield op vleesconcern Hilckmann zijn notering voor de komende week ook onveranderd na een prijsverlaging van 4 cent vorige week. De notering van dit vleesconcern blijft daarmee voor de komende week op €1,21 per kilo geslacht gewicht.

De Nederlandse biggenhandelaren gaan er vooralsnog van uit dat de biggenprijs de komende week nog niet gaat veranderen. Bij een gelijkblijvende prijsontwikkeling komt de beursprijs uit op €24 per stuk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Waar kan ik zien dat er teveel varkens zijn. Dit wordt wel iedere keer in de media geroepen maar waar ligt die database.???? Waarom dan niet de helft van de varkens 10 kg lichter slachten, heb je toch voldoende hammen over.
  Zolang slachterijen daar niet in mee gaan denken geloof ik nog niet in teveel varkens en moeten ze vooral niet klagen, redacteurs.!!!!
  Op sommige plaatsen in de periferie wordt overigens wel veel verdiend, maar niet bij de boer.

 • c.putten

  van vion een cooperatie maken zoals friesland campina,de leden geld in laten steken en een sterk bedrijf van zien te maken,dan kun je regulieren met gewichten of richting afnemers van vlees van boeren voor boeren verkopen waar consument sympatie voor hebben.

 • John*

  c.putten je hebt een punt. maar als we van vion een coöperatie maken beginnen we op achterstand, koop dan liever een slachthuis uit de failliete boel..

 • w v gemert

  John, Vion moet voor de prijs van een failliete boedel om te zetten naar een coöperatie anders is het een kansloze missie.

 • joannes

  Dromers @w v gemert @John* ,hoe kan VION concurreren met hoge slachttarieven die nog hoger worden bij lagere gewichten. Het probleem zit in de concurrentie tussen de DE,BE en NL. Daar kan geen coöperatie iets aan doen. Wat misschien nog een beetje werkt is dat in de race voor overleven VION met het doorgeven van logitieke en operationele winsten in meerwaarde uitbetaald aan de grote ¨contract¨leveranciers van varkens. Boeren die erop bouwen en daarmee de kleinere mesters beconcurreren. Een echte Boeren organisatie zou solidair handelen met en voor haar leden, en prijsdruk niet met extra (goedkope) productie bestrijden om zelf te overleven.

 • Wim Toornstra

  Zal wel Johannes maar het grote probleem van VION zit op dit moment volgens mij in Duitsland. De slachterijen in NL draaien redelijk.

 • joannes

  @Wim Toornstra, operationele resultaten worden natuurlijk niet alleen bepaald door de bij overheids wege geregelde slachttarieven en loonregelingen! Akkoord! VION heeft een resultaat probleem in Duitsland omdat het in het ¨oude¨ Beleidsplan uitging van EU markt dominatie in de belangrijkste consumenten gebieden: UK,DE en NL! In feite de exportmarkten voor NL vlees toegevoegd! Alles om de concurrenten aldaar te controleren in de inkoop en verkoopmarkt. Het is niet gelukt omdat ze te operationeel dachten en geen rekening hebben gehouden met 1) het principe ¨eigen volk eerst¨ en 2) lokale concurrenten bouwden en regelden sneller en makkelijker in hun eigen cultuur dan die NLers. Die VION bestuurders dachten dat ze met een unieke productie methode te maken hadden terwijl het een uitgekouwde commoditie operatie is die afhangt van overheidsregels/beperkingen, contacten, vertrouwen op de inkoopmarkt, en niet te vergeten een innovatieve slacht en verwerkings installatie. Op alle fronten is VION in hun SWOT altijd uitgegaan van hun dominate NL situatie die in die de UK en de DE nooit gecopieerd of gekocht kon worden. Blijft het probleem dat NL qua tarieven en loonregelingen duurder is dan de Buurlanden, wat gecompenseerd moet worden met aan- en afvoer logitieke en operationele voordelen. Een onmogelijke opdracht bij een vrije markt, want het beperkt je in aankoop en verkoop. Vandaar ook dat verplicht leveren voorstel; een beperking van de vrije markt! Oftewel minder concurrentie!

 • w v gemert

  Johannes, als Vion omgebouwd wordt tot een coöperatie dan bedoel ik natuurlijk alleen het Nederlandse deel van Vion. Het Vion bestuur had en heeft last van grootheidswaanzin/ machtswellust maar hadden buiten de Rabo gerekend, en die heeft uiteindelijk de credit grens bepaalt en daardoor zit men nu hopeloos in de problemen.

 • John*

  we hadden kunnen oefenen met de Rendac in coöpeatie over te nemen. maar die kans is al verkeken

 • BoB de Bakker

  Wanneer je alleen het Nederlandse deel van Vion ombouwt, wat is dan het voordeel daarvan? Ze kunnen ook het Duitse deel afstoten. In beide gevallen ben je het kleine beetje grip dat ze op de buitenlandse markt hadden kwijt. Misschien is overdoen aan een investeringsmaatschappij niet eens zo gek idee, die zal concurrerende opbrengstprijzen moeten betalen anders krijgen ze geen varken aan de haak. Vind het nog steeds merkwaardig dat Vion nog steeds genoeg varkens krijgt aangeboden, het is net alsof er geen andere slachters zijn.

 • chila

  Enkele grote varkenshouders krijgen een uitbetalings pretpakket .
  Deze doen ook niet aan prijsvergelijking met kleinere collega`s.
  Dus de schaalvergroting gaat op deze manier wel heel snel.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.