VarkensNieuws

‘Ben niet bang dat varkens niet betaald worden’

Doetinchem – Varkenshandelaren betreuren het vertrek van Vion-topman Michiel Herkemij. Dat blijkt uit gesprekken met drie handelaren, die hoofdzakelijk aan Vion leveren.

“Jammer”, noemt Cor van Doorn van Revarco het: “Meer waarde creëren is hard nodig in de varkenshouderij. Ik had vertrouwen dat de ingezette koers van Herkemij daartoe zou leiden.”

Jan Vernooij van varkenshandel De Heer betreurt het plotselinge vertrek van Herkemij ook: “We merkten dat de productie efficiënter werd bij Vion en het bedrijf slagvaardiger. Ze betaalden ook een concurrerende prijs. Dit is een slecht signaal.”

In een analyse in het Financiële Dagblad werd zaterdag geopperd dat het voortbestaan van Vion in gevaar is. Voor de korte termijn maken de handelaren zich in elk geval geen enkele zorgen over de betalingszekerheid van Vion. Guus Hoefnagels van Interporc: “Ik krijg gewoon een kredietverzekering voor levering aan Vion.” Dat zegt Van Doorn ook en hij vindt dat een goed teken. Jan Vernooij reageert uitgesproken: “Ik ben zeker niet bang dat de varkens niet betaald worden.”

Beheer
WP Admin