Varkenshouderij

Nieuws 1376 x bekeken

Volgende week mogelijk ludieke actie voor promotie Weekend Varken

Overloon - De Stichting Varkens in Zicht werkt samen met NVV, LTO en NAJK aan een ludieke actie om het Weekend van het Varken onder de aandacht te brengen bij het publiek. Dat meldt projectleider Mechie Beurskens van Varkens in Zicht.

De actie zou midden volgende week moeten plaats vinden. Ze wil er verder nog niet veel over zeggen.

Duidelijk is wel dat er dit weekeinde geen grote acties van varkenshouders op stapel staan om het weekeinde te promoten. Oorspronkelijk was dat wel de bedoeling, maar dat is onvoldoende van de grond gekomen.

Toch worden de folders wel verspreid", aldus Beurskens. Veel van de bedrijven hebben zelf actie ondernomen. Ze krijgen steun van familie, varkenshouders, bedrijven. Ze hebben bijvoorbeeld de plaatselijke slager ingeschakeld. Ook zijn er folders verspreid via de basisscholen. Ook de supermarktketens Coop, MCD en Poiesz verspreiden de folders. "De Plus-keten doet nu niet mee, maar heeft wel te kennen gegeven volgend jaar met ons te willen samenwerken", vertelt Beurskens.

Varkens Vandaag, de PR-organisatie van de sector heeft voor ruim dertig van de deelnemende bedrijven artikelen geschreven die zullen worden gestuurd naar de verschillende lokale en plaatselijke kranten. Dat meldt Ingrid van der Sterren die voor Varkens Vandaag veel communicatie verzorgt. Dit weekeinde zullen die verhalen worden verstuurd naar de verschillende media. Van der Sterren heeft er wel vertrouwen in. "Het komt wel goed. Die plaatselijke media worden goed gelezen."

Of registreer je om te kunnen reageren.