Varkenshouderij

Nieuws 938 x bekeken 2 reacties

Varkensvlees in Deense winkels bevat steeds vaker MRSA

Kopenhagen- Varkensvlees in de Deense detailhandel blijkt steeds vaker MRSA cc398 ('varkens-MRSA') te bevatten.

Volgens onderzoek van de technische universiteit DTU en de voedsel- en warenautoriteit Fødevarestyrelsen is 21 procent besmet. Bij soortgelijk onderzoek in 2011 was het overeenkomstige cijfer 10 procent en in 2009 krap 5 procent. De ontwikkeling hangt nauw samen met de opmars van MRSA in de varkenshouderij. Landbouwsectororganisatie LF constateert dat inmiddels de helft van de varkensstapels op de bedrijven dragers zijn van de multiresistente bacterie. Om de opmars in te dammen moeten met ingang van 1 oktober alle bedrijven een voorruimte inrichten via welke het personenverkeer dient te verlopen. In de voorruimte moeten faciliteiten zijn voor desinfectie, handenwassen en omkleden. Tevens moeten de bedrijven over een besmettingspreventiehandleiding beschikken. Hierin moet onder meer worden aangegeven hoe de toe- en uitgangsprocedures dienen te verlopen. Corr

Laatste reacties

  • Ad7

    Als je vermindering van het antibioticagebruik nastreeft is dat eigenlijk heel logisch. Als je een lage dierdagdosering wil krijgen ga je veel (te) zuiniger om met medicijngebruik, met als gevaar te lage doseringen en kuur niet afmaken als het beter lijkt te gaan met als gevolg meer resistentie!!

  • Ad7

    Maar ja, onze deskundige regelgevers zullen wel weten wat goed is, net zoals met dierwelzijn en ammoniakmaatregelen, daar zat ook geen greintje gezond boerenverstand bij!

Of registreer je om te kunnen reageren.