Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

Rooijakkers treedt terug als voorzitter LTO Varkenshouderij

Den Bosch - Maarten Rooijakkers treedt terug als voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij van LTO Nederland. Hij blijft actief in het ZLTO-werkgebied en de ZLTO-vakgroep varkenshouderij, maar zal zich gaan concentreren op ketensamenwerking, ondersteunen van varkenshouders in hun ondernemerschap en zijn eigen bedrijf.

Maarten Rooijakkers was sinds januari vorig jaar voorzitter van de landelijke vakgroep. Hij volgde indertijd Annechien ten Have op. "Ik heb de afgelopen periode veel energie gestoken in de samenwerking binnen de varkenshouderijkolom. Die samenwerking staat nu en heeft perspectief. De sector staat aan het begin van een nieuwe fase", zegt Rooijakkers.

"We hebben met alle ketenpartijen samen veel energie gestoken in de visie 'Recept voor duurzaam varkensvlees'. Daarmee ligt er een goede basis voor de toekomst van de sector. Ik ga me nu concentreren op waar mijn hart ligt. Dat is ketensamenwerking en organiseren en ondersteunen van ondernemers die hun bedrijf willen ontwikkelen. Ik ga ook meer tijd besteden aan mijn eigen bedrijf. Dit voorjaar hebben mijn broer John en ik de overstap gemaakt naar Heydehoeve. Wij zijn volledig partner van dit concept. En daar wil ik mijn energie insteken", aldus Rooijakkers.

Rooijakkers legt met ingang van vandaag zijn landelijke functies en taken neer. Het Federatiebestuur van LTO Nederland zal in overleg met de landelijke vakgroep bestuurders zich beraden over de invulling van de rol van landelijk voorzitter.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Ik geef Maarten groot gelijk. We moeten naar èèn belangenbehartiger toe in de varkenshouderij en dat kan niet met zoveel kopstukken. De lijnen moeten kort en het is uberhaupt nog maar de vraag of de varkenshouderij wel op zijn plaats zit bij LTO.
  Ik denk dat er hele mooie ontwikkelingen gaande zijn met POV enzovoort.
  Succes met je bedrijf en overige werkzaamheden Maarten.

 • w v gemert

  Verkeerde standpunten waaronder BZV was niet te handhaven. Vertrek was enige optie.

 • yep

  eerlijk gezegd denk ik dit laatste ook, per januari moet het varken van morgen in de supermarkt liggen met een duidelijke meerprijs, dit valt momenteel nog niet zo mee. supermarkten zijn afwachtend en de geboden meerprijs is marginaal. LTO/Maarten heeft zich volledig achter dit systeem gezet zonder duidelijke meerprijs af te spreken (de markt moest het maar doen) en zal waarschijnlijk dadelijk met de billen bloot moeten.
  Maarten oprecht bedankt voor je inzet, altijd met veel enthousiasme heb je de kar getrokken, maar ik ben ook bang dat LTO zijn varkensachterban aan het verliezen is, wat er nog van over is.....

 • steenbok1

  Wat voor jouw W. v Gemert?, kan je zorgen voor eenheid in de verdeelde sector.

 • w v gemert

  Sinds begin jaren 90 geen lid meer van ZLTO, ben inmiddels gepensioneerd, het kan dus niet en ik wil het niet.

 • gjh

  wijs gedaan Maarten want trekken aan een dood LTO paard schiet ook niet op . Het is zonde van je tijd

 • boerkebrabant

  ik denk dat er bij lto geen plaats meer is voor de varkenshouders, het valt ook niet mee voor een club als lto om alle sectoren optimaal te bedienen. word daarom allemaal lid van de pov, en dan kunnen we echt met een stem gaan praten. vermoedelijk is de nvv dan ook niet meer nodig.

 • anton1937

  Alleen de LTO heeft landelijk een kans om de positie van de landbouw te verbeteren . Wel moet er evenwicht zijn in bestuurlijke verhoudingen binnen de landbouw. Afzonderlijke organisaties zoals NVV etc,zijn. zinloos,zo snel mogelijk mee stoppen, van Gemert,als de landbouw haar zwakke positie niet bundelt, dan kunnen de boeren alleen maar klagen.

 • evanderpasch1

  wachtgeld?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.