VarkensNieuws

NVV gaat voor marktmacht

Barneveld – Meer marktmacht. Dat is één van de belangrijkste doelstellingen die de nieuwe NVV-voorzitter Ingrid Jansen zich heeft gesteld voor de varkenssector voor de komende jaren. De sector moet via de nieuw opgerichte Producentenorganisatie Varkenshouderij meer regie naar zich toe trekken en marktmacht creëren.

“De Brusselse regels voor producentenorganisaties bieden mogelijkheden om de markt te beïnvloeden door bijvoorbeeld productieafspraken”, aldus Jansen. De komende tijd moet blijken hoe en wat er mogelijk is op dat terrein. Dit alles in goed samenspel met de overheid, zo stelt Jansen.

Een andere doelstelling die de NVV-voorzitter heeft, is de promotie en introductie van het Nederlandse varken en varkensvlees als merk. Dit zowel op de nationale als de internationale markt. “De Nederlandse varkenshouder produceert varkensvlees onder de strengste normen voor welzijn, milieu en antibioticaverbruik. Daar moet meer mee te doen zijn. We willen de mogelijkheid creëren voor varkenshouders om binnen een nieuw marktconcept te produceren en het vlees onder merk in de markt te zetten.”

Het complete interview dinsdag in Boerderij.

Beheer
WP Admin