Varkenshouderij

Nieuws

NVV: 'Weg met knellende regelgeving'

Barneveld - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept het kabinet op om de varkenshouderijsector de ruimte te geven om hun eigen ambities - koploper zijn op het gebied van duurzaamheid in 2020 - uit te werken en uit te voeren. Dat betekent dat innovatie moet worden gestimuleerd en dat de sector niet dwars gezeten moet worden met knellende regelgeving.

In een reactie op de plannen van de regering zegt de NVV content te zijn dat het kabinet het belang van een sterke landbouwsector ziet. NVV-voorzitter Ingrid Jansen: "Landbouw en voedsel worden als toonaangevende topsectoren gezien. De overheid wil deze positie vasthouden en inzetten op een krachtig beleid dat gericht is op duurzaamheid en innovatie." De NVV ziet hierin kansen voor de varkenshouderijsector. De varkenshouderij heeft deze koers ingezet met het Recept voor Duurzaam Varkensvlees, benadrukt Jansen. Wel is de NVV teleurgesteld dat gesneden wordt in het budget voor groen onderwijs. De toekomstige generatie heeft namelijk een sleutelrol in de transitie naar een duurzame varkenshouderij, stelt de vakbond. De NVV roept het kabinet op om dit besluit te heroverwegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.