Varkenshouderij

Nieuws 1141 x bekeken 2 reacties

Franse varkenshouders dreigen met actie

Parijs – Na de groente- en fruittelers dreigen nu ook de Franse varkenshouders met acties.

''Als de besluitvormers en andere betrokkenen niet snel hun verantwoordelijkheid nemen, zullen de varkenshouders zich de komende dagen mobiliseren,'' stelt de Fédération Nationale Porcine (FNP) in een verklaring aan minister Le Foll van landbouw.

''De minister belooft voortdurend dat hij onze sector nieuwe dynamiek wil geven. Bij elk agrarisch evenement horen we dezelfde toespraak, nu ook weer op Space. Maar waar zijn de resultaten?'' Ook de andere spelers in de varkensvleesketen worden door de FNP aangesproken 'om op zo kort mogelijke termijn het evenwicht te herstellen.' De oproep aan minister Le Foll komt precies op de dag dat hij met een delegatie van groentetelers spreekt over steun voor hun sector. Dat overleg volgt op de grote demonstratie van dit weekend in Morlaix waarbij het belastingkantoor in vlammen opging. Corr

Laatste reacties

  • w v gemert

    Internationaal overleg tussen Europese vakbonden/verenigingen van varkenshouders om in alle landen soortgelijke acties op te zetten, daar is nu de tijd voor. Frankrijk en België lopen al voorop, Nederland, Duitsland ,
    England en Denemarken zouden moeten aansluiten.

  • pieter p

    Juist ja laten die noordelijke landen nu ook eens wat laten horen,

Of registreer je om te kunnen reageren.