Varkenshouderij

Nieuws

Duitse veterinairen zien insleeprisico stijgen

Berlijn - De Duitse veterinairen eisen van de overheid een scherpere preventieve inzet tegen het groeiende risico op de insleep van Afrikaanse varkenspest uit Oost-Europa. Die eis heeft de Bundestierärztekammer geformuleerd in een op de regering gerichte resolutie.

Zo meent deze instantie dat er consequenter moet worden omgegaan met waarschuwende aanwijzingen. De doelgroepen moeten beter worden bereikt. Daarbij gaat het om toeristen, seizoenswerkers en transportbedrijven. Zij moeten doelgericht worden aangesproken bij grensovergangen en rustparkeerplaatsen langs de snelweg. Alle controlerende instanties moeten daarbij betrokken worden, aldus de veterinairen.

Met name dient er ook op te worden gelet dat geen risicolevensmiddelen uit de varkenspestlanden mee worden genomen. De straffen daarvoor dienen tevens strenger te zijn. Volgens de Bundestierärztekammer, de officiële belangenbehartiger van de dierenartsen, neemt het insleepgevaar dagelijks verder toe en als het zover komt, zijn de gevolgen verwoestend.

Of registreer je om te kunnen reageren.