Varkenshouderij

Nieuws

Duitse slachterijen importeren minder varkens

Bonn - De aanvoer van varkens uit de buurlanden bij de Duitse slachterijen daalde in de eerste zeven maanden ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met ruim 10 procent.

Dat constateert landbouwmarktbureau AMI. In totaal slachtten de verwerkers 33,5 miljoen varkens. Dat was 2 procent minder dan een jaar eerder. Dat is niet alleen het gevolg van de geringere buitenlandse aanvoer, maar ook van een kleinere binnenlandse aanvoer, meent het bureau. In juli werden afzonderlijk bekeken 4,8 miljoen varkens geslacht. Dat was weliswaar weer wat meer (plus 0,2 miljoen) dan in juni, maar dat duidt niet op een trendbreuk. Sinds januari schommelt het maandelijkse volume tussen de 5,1 miljoen en 4,6 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.