Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Britten schieten mini-varkens af

Gower – Jagers hebben in West Wales meer dan driehonderd mini-varkens afgeschoten omdat die vrij rondstruinden in bossen en op andere veehouderijen en daar de nodige schade aanrichtten.

De opdracht voor de ruimactie kwam van de gemeente Swansea die in actie kwam omdat de kudde 'out of control' was en er niemand kwam opdagen om de diertjes op te eisen.

De Kunekune-varkentjes zijn bij hun geboorte niet groter dan een koffiekopje en daarom erg populair bij beroemdheden als Victoria Beckham en Paris Hilton. Eenmaal opgegroei zijn de dieren echter moeilijk in bedwang te houden. Volgens de gemeente zijn de diertjes ergens in Wales gefokt maar kon de eigenaar de groep mini-varkens uiteindelijk niet meer beheersen. Karen McKay van de British Kunekune Pig Society verklaarde tegenover de Britse media 'dat dergelijke diertjes eigenlijk niet geschikt zijn als huisdier'. ''Dit zijn onverantwoordelijke fokkers die de Kunekune varkentjes alles maar fokken en houden om er geld mee te verdienen.'' Corr

Laatste reacties

  • jinkehes

    Minivarkens zijn geen Kune Kune varkens. De laatste behoren tot de categorie middelgrote varkens. Op de foto staat per abuis een Kune Kune varken afgebeeld.

  • dafnebofkont

    Die zogenaamde minivarkens zijn ook in Nederland al jaren een groot probleem. Fokkers spelden mensen van alles op de mouw: ze blijven klein en kunnen in huis. Niets is minder waar. Ze worden veel groter dan gedacht en slopen je huis en je huwelijk. Ook minivarkens zijn rouwdouwers die op een boerderij thuis horen met veel land om in te wroeten. Als ze in huis gefrustreerd raken, gaan ze dreigen en bijten. Op Het Beloofde Varkensland nemen we ze niet meer op. We krijgen meer dan 10/15 aanvragen per week. Maar het is dweilen met de kraan open.

  • info48

    Dafnebofkont, het beste kun je de 10/15 aanvragen door sturen naar de PvD, Mevr. Thieme woont op een boerderij en die laat die dieren vast niet in de steek! het is toch zielig als die aan hun lot overgelaten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.