Varkenshouderij

Nieuws 2438 x bekeken 3 reacties

Beursprijs varkens 4 cent omlaag

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens is met 4 cent verlaagd naar €1,52 per kilo geslacht gewicht. De biggenprijs daalt naar verwachting met €1 per stuk.

Vleesconcern Hilckmann verlaagde zijn varkensnotering eerder vandaag met 6 cent naar eveneens €1,52 per kilo geslacht gewicht. In Duitsland werden de prijzen met 5 cent verlaagd naar €1,60 per kilo geslacht gewicht. De prijsverlaging wordt toegeschreven aan een verslechterde vleesafzet.

De slechtere markt voor vleesvarkens zet ook de biggenmarkt verder onder druk. De Nederlandse biggenhandelaren gaan er van uit dat de biggenprijs komende week met €1 daalt. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €30 per stuk.

 

Voor de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • Jan van het Zand

  Diversificeren in de varkenshouderij. Hee, wat is dat? Dat is innovatie. Oh. En hoe doe je dat? Ja, dat is een goeie. Maar vooruit hier een idee dat zomaar bij me opkomt. Heb ik afgekeken van de bierbrouwers. Die verkopen per glas, per fles, per sixpack of per krat of per vaatje of vat of zelfs per hectoliter.
  Nu kan je het varkensvlees lekker aan mootjes gehakt kopen. Maar je kunt toch ook een heel varken aan het spit verkopen. Ben je ineens heel veel kilo's kwijt aan 1 koper, zonder al dat mootjes hakken. Het speenvarken aan het spit concept. Veel goedkoper en je verhuurt er ook een spit bij. Thuis bezorgd en ook weer opgehaald.

 • mt

  Vroeger werden er door veel huishoudens een heel/ half varken gekocht en in de vriezer gedaan.
  Maar vandaag de dag vinden mensen het interessanter om drie keer op jaar op vakantie te gaan en overtollige luxe, ipv dat ze een goed stuk vlees, groenten op dr bord hebben liggen.

 • ikkethuis

  mt, deden wij voorheen ook, een half varken of koe kopen en laten slachten. Als je gaat tellen wat het allemaal kost ben je veel duurder uit als dat je gewoon naar de supermarkt gaat, en in de vriezer duwt.

Of registreer je om te kunnen reageren.