VarkensNieuws

Belgische varkensprijs daalt niet verder bij Colruyt

Halle – De Belgische supermarktketen Colruyt Group in Halle laat zijn inkoopprijs voor varkensvlees de komende 2 maanden niet verder zakken. Het bedrijf houdt de prijs in die periode op het huidige niveau. Daarmee wil het Belgische varkenshouders ondersteunen na de forse daling van de Belgische varkensprijzen in afgelopen weken.

De gemiddelde Belgische varkensprijs is sinds begin juli gedaald met 19 procent ofwel 32 cent per kilo geslacht gewicht. Daardoor krijgen Belgische varkenshouders veel minder inkomsten dan zij 4 maanden geleden verwachtten toen ze biggen oplegden. “We willen varkenshouders helpen om deze moeilijke periode te overbruggen”, legt directeur Stefan Goedhaert van Colruyt Group Fine Food uit.

Als de inkoopprijs voor vleesvarkens weer boven het huidige niveau komt, blijft de prijs van Colruyt vastgeklikt, totdat het verlies van een verdere prijsdaling is gecompenseerd. Daarnaast gaat de supermarktketen de verkoop varkensvlees stimuleren in zijn winkels, onder meer door het geven van een volumekorting voor zijn klanten.

Colruyt Group evalueert zijn maatregel om de inkoopprijs voor varkensvlees gelijk te houden over 2 maanden. “We rekenen erop dat de Belgische varkenshouders ook inspanningen doen om een beter evenwicht tussen vraag en aanbod van varkensvlees te krijgen. Colruyt is niet alleen in staat om de problematiek van de varkenssector op te lossen. Vraag en aanbod op de internationale markt bepalen de varkensprijs”, stelt Goedhaert.

Beheer
WP Admin