VarkensNieuws

Weinig animo op varkensweekend te promoten

Zoetermeer – Slechts enkele tientallen varkenshouders hebben zich vooralsnog aangemeld om het weekend van varken te promoten op 6 september. Dat zegt Mechie Beurskens van Stichting Varkens in Zicht.

De stichting wil die dag een landelijke promotieactie organiseren en heeft varkenshouders opgeroepen zich daarvoor aan te melden voor 26 augustus. Door flyers uit te delen moet een breed publiek worden geïnformeerd over het varkensweekend. Tot vorig jaar gebeurde dat met huis-aan-huispromotiemateriaal. Vanwege een kleiner budget is dat dit jaar niet meer mogelijk.

Beurskens vind het jammer dat zo weinig varkenshouders zich spontaan hebben aangemeld. Om toch voldoende mensen te hebben gaat de organisatie de komende tijd mensen actief benaderen om te helpen. “Vanuit LTO, NVV en NAJK is er ondersteuning toegezegd. Zoals met veel activiteiten in het verenigingsleven moet het meeste werk vaak op het laatst worden verzet. Dat is bij ons helaas niet anders.” Wel heeft de organisatie inmiddels ondersteuning toegezegd gekregen van de noordelijke supermarkten Coop, Mcd, en Poeisz. Via de eigen reclamekanalen gaan deze supermarkten hun klanten attent maken op het weekend van het varken op 13 en 14 september.

Ook zoekt de organisatie van het varkensweekend nog coördinatoren. Deze coördinatoren worden gekoppeld aan een deelnemend varkensbedrijf. Het is de bedoeling op per bedrijf twee of drie coördinatoren te hebben, inclusief de ondernemer zelf, die via hun eigen netwerk reclame maken voor het varkensweekend.

Beheer
WP Admin