Varkenshouderij

Nieuws 5898 x bekeken 16 reacties

Varkensprijzen gaan alle kanten op

De varkensprijzen in Nederland en Duitsland gaan deze week tegengestelde richtingen op.

De beursprijs daalt met 1 cent, Hilckmann verlaagt zijn notering met 2 cent en Compaxo en Vion halen 3 cent van hun prijzen af. Van Rooi Meat houdt zijn notering als enige Nederlandse slachterij gelijk op €1,60 per kilo.

In Duitsland stijgen bijna alle varkensprijzen met 1 tot 2 cent per kilo, behalve die van Vion GmbH. Die noteert onveranderd op €1,63 per kilo. Concurrent Tönnies verhoogt zijn prijs net als de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch met 2 cent naar €1,65 per kilo. De notering op Duitse ISN-internetbeurs steeg afgelopen dinsdag met 1 cent naar €1,67 per kilo.

De afzet van varkensvlees loopt volgens de slachterijen nog maar moeizaam, ondanks het einde van de vakanties. Zij slachten wel meer dieren.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Vion gewoon in de afvalbak, meer is het niet. Zelfs afval kost geld dat is iedereen wel duidelijk.

 • Gesloten

  Wil VION geen varkens meer slachten, of zijn ze de herstructurering van de slachterijen aan het financieren over de rug van de varkensboeren.

 • hertha

  @ Gesloten.Er zijn nog boeren genoeg die aan de herstructurering van Vion mee willen betalen. Er komen elke week weer varkens genoeg.

 • boerkebrabant

  met herkemij hebben ze een goede aangenomen, die weet tenminste wat bezuinigen is. overigens ben ik van mening dat de leveranciers van vion verantwoordelijk zijn voor het debakel wat vion heet, ze blijven maar doorleveren! als er nou eens 5 % van de leveranciers elders gaat leveren, dan kan vion makelijker tegen haar afnemers zeggen dat er deze week meer betaald moet worden voor het vlees, of anders moeten ze het maar elders gaan zoeken. En die 5 % kan makkelijk ergens anders ondergebracht worden! vion gelukkig, en de rest ook denk ik!

 • niet

  Knap van Rooi duimpje omhoog om je rug recht te houden!! Heeft geen enkel zin om ze te laten zakken.

 • Wim 1

  En zo willen ze vertrouwen opbouwen bij de leveranciers.Succes ermee.

 • norbert79

  Gooi W v gemert ook maar in de afvalbak! Die man komt echt iets tekort.

 • Knorretjes

  Ik denk dat een groot deel van de boeren aan Vion moeten leveren van de grootste varkensboer van Nederland, namelijk de Rabobank. Deze zal op genoeg plaatsen bepalen wat er moet gebeuren en uiteindelijk eindigen met in zijn macht Vion, voerfirma's en de boeren om zo tot grote staatsbedrijven te komen. En dan iets zeggen over het communisme in Rusland...

 • jan hien

  ik denk dat die groten boeren een speciale prijs krijgen zo dat de andere boeren uitgekleed worden door vion. Maar de beurs zit ook mis, en als v. Rooi ballen heb doen ze plus 3 dus die duim hoeft echt niet omhoog. Volgende week BBQ weer dus vlees nodig
  Dus geen paniek leveren dit hadden de slachterijen gehoopt valt toch tegen Hilkman en vion .

 • w v gemert

  Gesloten, ja Vion herstructureert over de rug van de varkenshouder. En Herkemij breit er niets van heeft naar nu blijkt een lul verhaal gehouden op de algemene leden vergadering van de NVV. Hij is totaal ongeloofwaardig en in mijn ogen leugenachtig.

 • w v gemert

  jan hien, dat is al jaren traditie bij Vion.

 • heijden8

  Herkemij laat me niet lachen die maakt er niets van
  op de algemene leden vergadering wat hij vertelde hij snapte het zelf
  niet laat staan geloofwaardig over komen einde verhaal.

 • Ad7

  is John met vakantie?

 • Bart Jan

  Ja heeft en all-in geboekt in Utopia

 • Wim Toornstra

  Beschamende vertoning van VION. Toen de prijs moest stijgen gaven ze niet thuis. En nu als eerste een forse daling inzetten. Herkemij vroeg om vertrouwen van de leveranciers. Beetje vertrouwen dat er was is nu al weer weg. Vertrouwen moet je verdienen dit doe je niet door hondstrouwe leveranciers tot op het bod te bestelen. Lijkt er verdacht veel op dat de NL varkenshouder de herstructurering in Dld gaat betalen.

 • glaasje

  prijzen gaan alle kanten op alle niet de goede kant o o o VION !!!!!!
  tonnies toppie

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.