Varkenshouderij

Nieuws 717 x bekeken

VS-productie varkensvlees daalt niet meer

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA heeft zijn schatting voor de Amerikaanse productie van varkensvlees voor het eerst dit jaar verhoogd.

Eind vorig jaar schatte het nog een productie voor dit jaar van 10,84 miljoen ton. Door uitbraken van het diarree-virus PED zakte die schatting tot half juli naar 10,32 miljoen ton. Nu het aantal PED-gevallen sterk daalt, is die hoeveelheid iets verhoogd naar 10,33 miljoen ton.

Amerikaanse vleesbedrijven zullen dit jaar naar schatting van het USDA bijna 2,3 miljoen ton varkensvlees exporteren. Dat is 1,5 procent meer dan in 2013. Toen verdween ruim 2,26 miljoen ton varkensvlees uit de Verenigde Staten naar de wereldmarkt.

De consumptie van varkensvlees staat dit jaar onder druk in de VS. Amerikaanse consumenten eten dit jaar naar verwachting 20,68 kilo per hoofd van de bevolking. Vorig jaar was die hoeveelheid nog 21,23 kilo per inwoner. Begin dit jaar verwachtte het USDA dat die dit jaar zou stijgen naar 21,68 kilo per Amerikaanse burger.

Of registreer je om te kunnen reageren.