Varkenshouderij

Nieuws 1479 x bekeken 4 reacties

Rusland laat Braziliaanse varkensvleesbedrijven toe

Moskou - Rusland wil zes Braziliaanse varkensvleesbedrijven toestaan om hun producten naar het land te exporteren.

Op de Russische lijst stonden al twee door Rusland goedgekeurde bedrijven uit Brazilië. Daar komen er nog vier bij. Dat meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor aan het Russische persbureau Itar-Tass.

Rusland heeft varkensvlees uit Brazilië hard nodig, nu bedrijven uit de EU en de Verenigde Staten niet meer naar het land mogen exporteren. Europese varkensvleesbedrijven mogen dat al sinds 29 januari niet meer door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Polen en Litouwen. Voor varkensvleesbedrijven in de Verenigde Staten geldt het Russische exportverbod sinds 7 augustus als gevolg van de bemoeienis van de Verenigde Staten met de Oekraïne-crisis.

Laatste reacties

 • joannes

  Interessant zou zijn, te weten, welke die bedrijven zijn en welke producten ze gaan leveren? Op die afstand moeten het haast altijd geconserveerde producten zijn! Productien die zeer waarschijnlijk veel in smaak en kwaliteit verschillen van de Europese. Ik ben benieuwd of de Russische consument zich zo snel aanpast aan de Politieke omstandigheden!

 • krulsaart

  Volgens mij wordt aan de Russische consument niet zoveel gevraagd.

 • somporn

  Als de nood hoog is,is alles mogelijk.
  Anders gaan er wel vriescontainers die kant op.

 • John*

  die bedrijven laten ook weer gaten vallen, daar kunnen wij weer naartoe met ons vlees..

Of registreer je om te kunnen reageren.