Varkenshouderij

Nieuws 1399 x bekeken

Polen en Baltische staten willen gezamenlijke aanpak Afrikaanse varkenspest

Vilnius - De ministers van landbouw van Polen en de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen willen zoveel mogelijk samenwerken in de aanpak van de Afrikaanse varkenspest die hun landen bedreigt.

Dat hebben ze deze week afgesproken in de Litouwse hoofdstad Vilnius, waar ze de situatie bespraken. Er is een werkgroep ingesteld onder leiding van Jonas Milius, hoofd van de Litouwse voedselveiligheids- en veterinaire dienst.

De drie landen hebben financiële steun aangevraagd bij de Europese Unie voor onderzoek en het ontwikkelen van een vaccin. Ook hopen de landen op hogere kostenvergoedingen voor de bestrijding van de ziekte en voor ondersteuning van getroffen boeren in de geïnfecteerde regio's. Tot nu toe vergoedt de Europese Unie 50 procent van de kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.