Varkenshouderij

Nieuws 1394 x bekeken

Meer Afrikaanse varkenspest Rusland

Moskou - De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft nieuwe meldingen van Afrikaanse varkenspest bekend gemaakt.

In de regio's Kaluga en Tula in het zuidwesten van Rusland zijn dode varkens aangetroffen die waren gestorven aan de ziekte.

Volgens Rosselkhoznadzor is het virus aangetroffen in dode varkens afkomstig van kleine varkensbedrijven in de districten Mosalskiy en Przemysl in de regio Kaluga. Tot nog toe was de ziekte nog niet eerder voorgekomen in het Przemysl-district.

In de regio Tula is virus gevonden in illegaal begraven varkens in het district Zaoksky.

Na een periode van relatieve rust, meldt Rusland de laatste tijd weer regelmatig nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest. De ziekte waart al ruim zeven jaar rond in Rusland. Het lijkt er niet op dat Rusland de ziekte onder controle heeft of krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.