Varkenshouderij

Nieuws 1337 x bekeken 3 reacties

EU-export varkensvlees zakt verder weg

Brussel - De Europese uitvoer van varkensvlees kwam in het eerste halfjaar uit op bijna 1,35 miljoen ton. Dat is 9,0 procent minder dan in de eerste helft van 2013. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De forse daling van de export is een tegenvaller voor de Europese varkenssector. Tot en met mei kwam de exportdaling uit op 8,6 procent ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2013. Die daling was minder dan de val in de eerste vier maanden met 9,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daaruit blijkt dat Europese exporteurs nog steeds grote moeite hebben om alternatieven te vinden voor het wegvallen van Rusland als koper van vers varkensvlees sinds 29 januari. Rusland kocht in juni alleen bijna 1.800 ton bewerkt varkensvlees uit Europa. De totale Russische invoer uit Europa is in het eerste halfjaar uitgekomen op bijna 54.000 ton. Dat is 85 procent minder dan in de eerste zes maanden van 2013. Toen ging nog ruim 349.000 ton EU-varkensvlees naar Rusland.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Waar zijn de 30 plannen en visies van de zogenaamde professioneel sector bestuurders die voor boeren belangen opkomen?
  Of van CDA?

 • c.putten

  als er al steun word gegeven voor boycot dan is het onze sector die als eerste aan de beurt is ,cijfers spreken de waarheid,wanneer dit niet gebeurt en andere sectoren zouden wel steun krijgen is er grondig iets mis met ons rechtsysteem.

 • kbg

  met het rechtsysteem was het in dit land toch al mis, zo kom je gewoon goedkoop van de sector af. Steun is vanuit de EU voor veel sectoren, lees nu ook voor de zuivel alleen de varkenshouderij laten ze lekker doodbloeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.