Varkenshouderij

Nieuws 3825 x bekeken 31 reacties

Beursprijs varkens gaat omlaag

Zoetermeer – De beursprijs voor vleesvarkens daalt de komende week met 1 cent naar €1,56 per kilo geslacht gewicht. Duitsland hield de varkensprijzen eerder deze week nog onveranderd.

Vleesconcern Hilckmann gaf vandaag het sein om de prijzen te verlagen. Het vleesconcern kondigde vanmiddag een prijsverlaging aan van 2 cent naar €1,58 per kilo geslacht gewicht. Mede met het oog op het einde van de vakanties valt de afzet van varkensvlees tegen. Dit drukt op de afzetprijzen van het varkensvlees. Daarmee staan de marges van de slachterijen onder druk. De prijsverlagingen worden nu - in ieder geval voor een deel - doorberekend aan de leveranciers.

Bij de biggen lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de prijsverlagingen. Voor de komende week rekenen de Nederlandse biggenhandelaren op een verdere verlaging met €1,50 per big. De beursprijs voor biggen komt daarmee op €31,50 per stuk. Begin mei stond de beursprijs nog op €52 per big. Op dit moment gaat er elke week €1,50 van de biggenprijs af.

Voor de varkens en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • John*

  biggenprijs verder verlagen heeft geen zin meer, de vraag neemt er toch niet door toe

 • Wim Toornstra

  Vleesvarkens verlagen dan wel John??

 • wullus

  Dat is niet waar John, rekensommetje gemaakt bij deze biggen prijs waarschijnlijk geen rendement dus ik wacht tot big goedkoper word voordat ik opleg, want op voer en prijs van vleesvarkens weinig tot geen invloed!!

 • John*

  zolang de biggen elke week 1,5 euro dalen heb je gelijk, 1,5 * 52 = 75 euro voerwinst / plaats. Maar als de daling stopt is het ook minder interessant om af te wachten.

 • varkentjeeee

  ziet er niet goed uit zo, 1.35 met jaarwisseling als zo door gaat

 • John*

  wat er u van de biggen afgaat hoeven ze zeker niet meer te betalen voor de vleesvarkens

 • norbert79

  John, als er teveel biggen zijn moeten ze gewoon goedkoper worden!.Punt!!! Ik gun de fokkers het allerbeste!!!

 • Mtstermors1

  Maar er zijn niet te veel biggen. Dit doen ze gewoon om de mesters maar
  Aan de gang te houden. Er zullen nog wel weer fokkers stoppen en dan worden de biggen volgend jaar nog weer duurder. Want voor 30 euro kunnen wij geen biggen maken. Aan deze biggen moet een mester altijd wat kunnen verdienen.

 • steenbok1

  beide wat verdienen is volgens mij al jaren geleden, zou toch voor iedereen het beste zijn

 • Bart Jan

  niet teveel biggen?? ik word plat gebeld voor biggen, oost Europa laat het momenteel ook goed afweten. Daar gingen jullie biggetjes mooi gesubsidieerd naartoe (50 %) van de aanschafprijs. Kunnen wij hier toch nooit tegen aan mesten. @ ter mors goed te weten dat er dus geen toeslagen meer gebeurd worden als je 30 € voor een big beurt. Fokkers die het financieel een beetje op orde hebben beuren nog boven kostprijs. Zo niet dan zou je eens met je voerleverancier moeten gaan praten en niet al die voertjes en papjes tegen exorbitant hoge marges aankopen. John hoe is het verder in Utopia?

 • Wim Toornstra

  Niet te veel biggen? Wordt hier in de achterhoek om de haverklap benaderd. Oost Europa loopt niet en Duitsland wordt overspoeld met Deense. Die goedkoper en gezonder zouden zijn.

 • de rie

  het is van den hond.

 • Ad7

  Volgens de wet van voedsel en schaarste zullen er Europees toch echt minder biggen moeten worden geproduceerd om uiteindelijk een fatsoenlijke prijs voor de vleesvarkens te kunnen krijgen. Want elke big die er momenteel teveel word geboren zorgt uiteindelijk voor prijsbederf bij de vleesvarkens!! En minder biggen krijg je maar op één manier!!

 • wildpork

  van het voorjaar waren er ook te weinig biggen?
  en toch geen prijzen voor de vleesvarkens ?
  john denk voortaan is goed na anders lezen we jou berichten niet meer

 • niet

  Denken jullie nu echt dat het markt werking is??? Het is corrupt, ze weten precies wat het big kost voer en dan heel iets over voor de rest van de kosten. Komen er teveel in nood dan stijgt de prijs even. Ze laten je dan even weer lucht happen en halen nadien de strop weer aan. Het gaat al jaren zo en het blijft zo!!!

 • Ad7

  Dus kennelijk waren er toch teveel, anders zou de prijs wel hoger zijn. De rapporten in januari van diverse deskundige organisaties schroeven de verwachtingen elk voorjaar hoog op zodat de mesters toch elke keer weer de hoofdprijs gaan betalen voor de biggen.

 • joannes

  @Ad7, aan het biggen reduceren wordt hard gewerkt met lage biggen prijzen! Jullie mesters doen het goed, met gewoon geen biggen op te leggen. Als dat is wat je bedoeld! De koude sanering! Wie de diepste zakken heeft en/of de laagste kostprijs kunnen deze slechte tijd het beste uitzitten. Het is zuur maar dat Rusland, of eigenlijk de EU Politiek naar/met Rusland hebben de emmer doen overlopen!

 • John*

  bart-jan, in mijn utopia vallen de komen de 1,5 jaar weer een hoop fokkers om zodat ik over 3 jaar weer hele mooie biggenprijzen kan beuren. Dit is de varkenscyclus en daar moet je op ingericht zijn.

  en afgelopen voorjaar waren er ook weinig biggen. waardoor er nu weinig varkens zijn. de biggenproductie heeft zich wel herstelt maar er komen nu nauwelijks plaatsen vrijkomen en we met een overschot zitten.

 • joannes

  @Ad7, het is jammer dat jullie de voerprijzen niet net scherp in gaten houden als de biggenprijzen. Je loopt nogal wat mis!

 • Hogman1

  Joannes
  Als je rekent met de big van 4 maanden terug dan ben je toch ook snel uitgeteld

 • joannes

  @Hogman1, je kan óók belang hebben bij flinke prijsschommelingen!

 • Hogman1

  Joannes,
  ????? Ik kan je niet helemaal volgen.
  Ben zelf niet zo voor flinke prijsschommelingen
  Ik heb de mengvoedergrondstofen t/m 2015 voor 85% in koop met afnameplicht.
  Ben dus niet zo in voor verrassingen, lingerie uitgezonderd ,maar dan toch wel voor 23.00 uur

 • slutter

  Mooie teksten Hogman..

 • joannes

  Met dalende voerprijzen heb je dus een dubbele bedreiging wanneer je de voerprijs al bepaald heb. Je zal wel afleiding zoeken vóór 23:00, zodat je goed en tijdig kan slapen! Maar ja, wat ik bedoel is; dat diegene die voldoende schaal hebben, er alle belang bij hebben dat er een (koude) sanering plaatsvindt! Die maken dan weer ruimte voor die extra plaatsen die er de laatste jaren in moderne installaties bij gekomen zijn. Je zal je daarom niet zoveel zorgen maken!

 • John*

  zo zal het spelletje wel blijven lopen joannes.. risico's afdekken en doorgroeien. Die hoop bakstenen op t erf zijn knap waardeloos als er niet in geproduceerd wordt

 • joannes

  Zolang er na variabele kosten wat overblijft voor de vastekosten zullen de meesten vasthouden aan doorproduceren! En hopen op betere tijden! Óók al wordt er met verlies gewerkt! Het is erg vervelend voor die bedrijven die niet elk week in de markt zijn. Zij kunnen net die paar slechte weken treffen en het hele jaar is naar de ...........!

 • Hogman1

  oei auww Joannes
  Juist veel zorgen om het veel slapen
  Een karrevracht pillen en en IBC insuline is er nodig om mij wakker te houden
  In een tijd bestek van een paar maanden was ik gereincarneerd van adrenaline naar insulinejunkie.
  Van een 410pk V8 naar en duffe hybride met chauffeur
  Niet omdat ik in de Quote 500 sta maar omdat ik ook achter het stuur wil slapen al dan niet met het schuim op mijn bek.
  Jammer dat ik je misschien wel boos heb gemaakt met mijn stelling dat er zat bedrijven te koop of te huur staan
  Werd een beetje misselijk van het gezeur dat een mester zijn meelboer onder druk moet zetten in plaats vd fokker.
  Termijnmarktprijs van 1.60 was nl ook geen optie omdat er geen kopers waren.Dus van daar.
  Vooruit kopen van mengvoergrondstoffen is misschien wel verkeerd althans de daling het mengvoer van de afgelopen 6 en komende 4 weken heb ik alwel in 1 keer geincasseerd.
  Grondstoffen inkopen doe ik vanuit mijn gevoel en niet omdat een makelaar commissie ruikt en ook maar een ander napapagaait
  Dat ik niet de wijsheid in pacht heb is mij ook wel duidelijk want inderdaad 2014 is voor mij al naar de .......!(en ik lever elke week)
  Maar goed , zoals John zegt ..ik heb de stenen en die vorige eigenaar heeft het geld.
  Laat het maar gauw veranderen,ik zoek er geen bij ,ik heb er meer dan zat


 • leftturn

  efteling biggen notering vandaag min €0,50. dan maar het mes in de toeslag!
  sommigen leren het blijkbaar nooit.

 • joannes

  @Hogman1:Jij gokt dus op flexibiliteit in je aanpak. Dat betekent Stress wanneer de wind draait! Maar je vertrouwt je antennes, of je gevoel zoals je het verwoord! Terwijl bij die moderne installaties, de vorige eigenaar die het geld ophoeste, zoals jij dat noemt, alleen de periodeduur van deze dip een verlichting kan brengen. Welleswaar producerend onder de gemiddelde kostprijs maar je weet: Een mens lijdt dikwijls 't meest, Door 't lijden dat hij vreest. Beter dan pillen, is die zwakke periodes uit de historie te herinneren. Ze zijn altijd gevolgd met een ruime compensatie voor de lasten. Zeker wanneer je ervan geprofiteerd heb, zoals in jouw geval met je antennes! Het kan óók niet anders omdat het verschil tussen overmoedig en laf meer dan 6% productie in de markt is. Wacht jij maar op de juiste signalen! In December 13 lagen er al meer zeugen dan in Dec12, we werden te afhankelijk van goed doordraaien! Die eeuwige vete tussen vermeerderaars en mesters werd óók te spannend! En dan kan de wind snel draaien bij een incident!

 • c.putten

  leftturn,toeslag??

 • Maya

  Varkens zijn nog te duur als je die grote stallen ziet,op naar de €1,25 kg,

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.