Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Bacteriofagen kunnen rol spelen bij infectiebestrijding

Utrecht - Bacteriofagen; virussen die bacteriën vernietigen, kunnen een rol spelen bij de bestrijding van bacteriële infecties, en zo ook een rol spelen bij het terugdringen van antibioticaverbruik.

Dat blijkt uit een artikel in het blad Veehouder en Dierenarts. Onderzoekers van Immuno Valley in Utrecht hebben al onderzocht wat de mogelijkheden zijn om met bateriofagen de streptococcus-bacterie te lijft te gaan. Tot nog toe is dat in lab-omstandigheden redelijk gelukt, maar zijn de resultaten bij toepassing in de praktijk in het dier nog niet om naar huis te schrijven. Ook andere bacteriofagen blijken in de praktijk in het dier vaak minder goed te werken. Bij oppervlakte-infecties lijken ze goed bruikbaar. Bijvoorbeeld de MRSA-bacterie die wondinfecties kan veroorzaken blijkt met die techniek goed aan te pakken.

Eén reactie

  • jwespo

    is dit zo nieuw?? ons filter doet het zelfde gemeten door een Duits meet instituut.

Of registreer je om te kunnen reageren.