Varkenshouderij

Nieuws 2862 x bekeken 5 reacties

Vion huurt bureau in voor verlaging inkoopkosten

Boxtel – Vion Food heeft het Amsterdamse proQure ingehuurd om te helpen de inkoopkosten van alles behalve varkens en voeding structureel te verlagen.

Vion zegt jaarlijks circa 11 procent van de omzet te besteden aan de inkoop van onder meer energie, logistiek, verpakkingen en inhuur van externe medewerkers.  Vion claimt dat het samenvoegen van de Nederlandse en Duitse inkoopteams op de zeevracht naar Azië alvast €2,5 miljoen is bespaard.
proQure is een inkooporganisatie gespecialiseerd  in de inkoop van alle niet handelsgoederen en diensten. ProQure claimt op haar website dat met "geringe investeringen" ten minste "10 procent op de onder controle gebrachte categorieën" kan worden bespaard. Vion hoopt jaarlijks een kleine €100 miljoen te besparen op de jaarlijkse inkoop, die neer zou komen op circa €900 miljoen.
Het geld is nodig omdat de onderneming €100 tot 150 miljoen extra wil investeren en vooralsnog de banken niet bereid zijn mee te financieren. Vion zegt overigens formeel geen kredietaanvraag te hebben gedaan bij de banken. Het bedrijf presenteerde echter al wel even geleden haar strategische plannen aan de banken met de hoop op krediet en een vertrek uit Bijzonder Beheer.
Volgens financieel directeur Jacques Straathof van Vion is van een acuut financieel probleem geen sprake. Straathof zegt desgevraagd dat het eigen vermogen van Vion in de periode tot en met april met €8 miljoen is gedaald vanwege herstructureringskosten. Van een boekwinst op de verkochte Duitse activiteiten is volgens Straathof geen sprake, waardoor het verlies in de eerste vijf maanden wellicht wat lager is dan in de markt werd aangenomen.

Laatste reacties

 • petit

  weten ze het zelf nog????

 • groot boerdam

  Laten ze er maar een grote varkenshouder neer zetten die weet wel hoe de kostprijs moet dalen!
  beter dan zo'n ex koffiebrander.

 • Biggemans

  Heb ijfo opgevraagd, ze denken 2,7 miljoen te besparen, tegen een vergoeding van slechts 2,5 miljoen,,, voorlopig dan altans

 • joannes

  Die J. Straathof is zijn vrienden aan het binnenhalen voor als ik het goed begrijp 0,2 mlj, Dat zijn ze alllen al kwijt aan de tijd die ze in beslag nemen met het infomatie opvragen in de organisatie! Wat een rendement? Voor wie? Daar zullen de toeleveranciers blij mee zijn! Die gaan het gelag betalen!

 • sturk

  Daar hoef je toch geen bedrijf voor in te huren. Dat kan die Straathof toch zelf doen. Weg is het grootste voordeel.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.