Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

VVP wil vervolgonderzoek vierdageneis

Barneveld - Het Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP), waarbinnen NVV en LTO samenwerken, willen een vervolgonderzoek naar de invloed van prostaglandines op verwerping bij zeugen.

Aanleiding is het feit dat staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw blijft vasthouden aan de vierdageneis. Het rapport van de expertgroep waarop Dijksma haar beslissing baseert, is volgens de varkenshouders niet wetenschappelijk onderbouwd. VVP-voorzitter Ingrid Jansen: "Er is slechts op een klein aantal bedrijven onderzoek gedaan. Daarom zetten wij vraagtekens bij de conclusie dat groepshuisvesting vanaf vier dagen in elk systeem mogelijk is." Het VVP verzoekt Dijksma om de vierdageneis vrijwillig te maken, zodat het aansluit bij de ambities die de sector heeft met het Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Extra eisen zullen dan vanuit de markt vergoed moeten worden, zodat de voorlopers beloond worden.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Zolang het onderzoek loopt GEEN controle op 4 dagen eis. Beter voor dierwelzijn!!!!!

  • anton1937

    Terecht verzoek om een deskundig en opjectief onderzoek m b t de vier dageneis.door LTO en VVP. Dit onderzoek moet een praktisch onderzoek zijn (op de werkwijze van praktijkbedrijven en niet een nagebootst theoretisch onderzoek,berekend door genetisch vanuit een universiteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.